Analýza možností pro zvýšení tržeb a nalezení nových trhů společnosti Marlenka International, s. r. o

Název práce: Analýza možností pro zvýšení tržeb a nalezení nových trhů společnosti Marlenka International, s. r. o
Autor(ka) práce: Skopal, Michal
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Boukal, Petr
Oponenti práce: Neumaierová, Inka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem bakalářské práce je zjistit jaké faktory ovlivňují postavení podniku Marlenka International, s. r. o. a jeho budoucí vývoj na trhu za účelem zvýšení tržeb. Teoretická část práce se věnuje seznámení se společností Marlenka International, s. r. o. Součástí je úvod do analýzy vnějšího prostředí a Porterova modelu 5 sil. Praktická část se věnuje analýze vnějšího prostředí, jaké hrozby a příležitosti mohou ohrozit společnost na trhu. Proto použijeme i vnější analýzu makrookolí s pomocí PESTL analýzy. Zaměříme se na politické, legislativní, ekonomické, sociální a technologické faktory. Pomocí vnější analýzy mikrookolí se zaměříme na stávající konkurenty, potenciální konkurenty, dodavatelé, odběratelé a substituty. Zpracovaná data a informace poté prezentujeme ve SWOT analýze ve formě hrozeb a příležitostí. Závěrem doporučíme jakým směrem by se podnik měl vydat.
Klíčová slova: strategická analýza; SWOT analýza; analýza vnějšího prostředí; Marlenka
Název práce: Strategic analysis of options for increasing revenues and finding new markets for company Marlenka International, s. r. o
Autor(ka) práce: Skopal, Michal
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Boukal, Petr
Oponenti práce: Neumaierová, Inka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the bachelor thesis is to find out what factors influence the position of the company Marlenka International, s. r. o. and its future development on the market in order to increase revenues. The theoretical part of the thesis is devoted to acquaintance with the company Marlenka International, s. r. o. It includes an introduction to the analysis of the external environment and Porter's model of 5 forces. The practical part is devoted to the analysis of the external environment, what threats and opportunities may threaten company in the market. Therefore, we will also use external analysis of macroenvironment with the help of PESTL analysis. We will focus on political, legislative, economic, social and technological factors. Using external microenvironment analysis, we will focus on existing competitors, potential competitors, suppliers, customers and substitutes. Processed data and information will be presented in a SWOT analysis in the form of threats and opportunities. Finally, we recommend which direction the company should go.
Klíčová slova: Strategic analysis; SWOT analysis; analysis of the external environment; Marlenka

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 22. 2. 2021
Datum podání práce: 12. 5. 2021
Datum obhajoby: 1. 6. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/76368/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: