Strategie řízení prémiových značek se zaměřením na značku Grom
Název práce: | Strategie řízení prémiových značek se zaměřením na značku Grom |
---|---|
Autor(ka) práce: | Brožová, Lucie |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Král, Petr |
Oponenti práce: | Diehel, Jan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Diplomová práce se zabývá specifiky řízení prémiových značek. Cílem práce je zhodnocení dosavadní marketingové strategie značky italského gelata Grom na českém trhu a na základě analýzy konkurence a vlastního dotazníkového šetření sestavení doporučení pro budoucí kroky značky v rámci výrobkové, cenové, distribuční a komunikační strategie. Teoretický rámec práce tvoří rešerše literatury zabývající se tématem prémiových a luxusních výrobků. V první kapitole jsou vysvětleny rozdíly mezi strategickým řízením prémiových a tradičních luxusních značek. Praktická část se skládá ze dvou částí. Druhá kapitola práce obsahuje výsledky sekundárního výzkumu zaměřujícího se na největší konkurenci značky Grom na českém trhu. Třetí kapitola obsahuje výsledky vlastního dotazníkového šetření, jehož hlavním cílem byl sběr takových dat, která odkryjí spotřebitelské preference při nákupu zmrzliny a budou nápomocná při následné formulaci doporučení pro značku Grom. Výsledkem výzkumu a hlavním přínosem je série návrhů a doporučení pro značku Grom. |
Klíčová slova: | specifika řízení prémiových značek; kategorie zmrzliny; GROM |
Název práce: | Premium brand management with focus on brand Grom |
---|---|
Autor(ka) práce: | Brožová, Lucie |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Král, Petr |
Oponenti práce: | Diehel, Jan |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The master thesis deals with the specifics of premium brand management. The aim of this thesis is to evaluate the current marketing strategy of the Italian gelato brand Grom on Czech market and based on competition analysis and own questionnaire to make recommendations for future steps of Grom in product, price, distribution and communication strategy. The theoretical framework of the work consists of literature searches dealing with the topic of premium and luxury products. The first chapter explains the differences between the strategic management of premium and traditional luxury brands. The practical part consists of two parts. The second chapter contains the results of secondary research focusing on the biggest competition of brand Grom on Czech market. The third chapter contains the results of own questionnaire, the main goal of which was to collect data that will reveal consumer preferences when buying ice cream and will be helpful in the subsequent formulation of recommendations for Grom. The result of research and main added value of this thesis is a series of suggestions and recommendations for brand Grom. |
Klíčová slova: | premium brand management; ice cream category; GROM |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra mezinárodního podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 4. 9. 2020 |
---|---|
Datum podání práce: | 24. 6. 2021 |
Datum obhajoby: | 8. 9. 2021 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/73955/podrobnosti |