Franchising v pohostinství
Název práce: | Franchising v pohostinství |
---|---|
Autor(ka) práce: | Pavel, Jan |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Švarc, Zbyněk |
Oponenti práce: | Kříž, Radim |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem práce je charakterizovat koncept podnikání na základě franšízové spolupráce v oboru pohostinství se zaměřením na restaurace rychlého občerstvení. Na základě právní úpravy podnikání v České republice rozhodnout, zda je pro začínající podnikatele v oboru pohostinství vhodné spolupracovat s franšízorem a aplikovat jeho koncept podnikání. |
Klíčová slova: | franšízing; pohostinství; podnikání; rychlé občerstvení; komparace; McDonald´s |
Název práce: | Franchising in hospitality industry |
---|---|
Autor(ka) práce: | Pavel, Jan |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Švarc, Zbyněk |
Oponenti práce: | Kříž, Radim |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The main goal of my thesis is to characterize the concept of business cooperation between two independent subjects based on franchise contract. Based on the analysis of the legal regulations of business in the Czech republic decide whether is this kind of cooperation ideal for new entrepreneurs in the hospitality sector. |
Klíčová slova: | business; franchising; hospitality sector; comparison; McDonald´s |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Podnikání a právo |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra podnikového a evropského práva |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 6. 10. 2020 |
---|---|
Datum podání práce: | 25. 6. 2021 |
Datum obhajoby: | 6. 9. 2021 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/74559/podrobnosti |