Podnikatelský plán vybrané cestovní kanceláře

Název práce: Podnikatelský plán vybrané cestovní kanceláře
Autor(ka) práce: Obermajerová, Martina
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Petrů, Zdenka
Oponenti práce: Vaško, Martin
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této práce je sestavení podnikatelského plánu cestovní kanceláře specializující se na vinařské zájezdy pořádané v České republice. Dílčím cílem je vyhodnocení, zda je projekt ziskový a lze jej realizovat. Závěrečná práce se skládá ze tří kapitol. První kapitola pojednává o vymezení základních pojmů v cestovním ruchu a podmínkách, za jakých je možné cestovní kancelář provozovat. Druhá kapitola se zaměřuje na samotný podnikatelský plán, definování jeho jednotlivých částí a formulování kritérií, na základě kterých je plán hodnocen. Třetí kapitola je věnována sestavení podnikatelského plánu vybrané cestovní kanceláře CK Bobule. Plán obsahuje popis společnosti a její podnikatelské činnosti. Konkurenční prostředí je analyzováno pomocí Porterova modelu 5 sil. Faktory vnějšího okolí jsou posouzeny PEST analýzou. Potenciální trhy, které CK Bobule osloví svou nabídkou, tvoří tři cílové segmenty – aktivní mladí bezdětní, střední a starší věk a senioři. K zhodnocení hlavních předpokladů úspěšnosti projektu je použita SWOT analýza a analýza rizik. Podnikatelský plán je doplněn o marketingový mix a také o finanční plán, který se skládá ze tří výkazů – plánované rozvahy, plánovaného výkazu zisku a ztrát a plánovaného cash flow.
Klíčová slova: Podnikatelský plán; Cestovní kancelář; Cestovní ruch
Název práce: Business plan of a selected touroperator
Autor(ka) práce: Obermajerová, Martina
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Petrů, Zdenka
Oponenti práce: Vaško, Martin
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the thesis is to compile a business plan for a tour operator specializing in wine tours organized in the Czech Republic. The thesis also evaluates whether the project is profitable and can be implemented. This thesis consists of three chapters. The first chapter deals with the definition of basic concepts in tourism and the conditions under which it is possible to operate a tour operator. The second chapter focuses on the business plan, defining its parts and formulating the criteria on which the plan is evaluated. The third chapter deals with the compilation of a business plan of a selected tour operator named CK Bobule. The plan includes a description of the company and its business activities. The competitive environment is analyzed using Porter's 5 forces model. External factors are assessed by PEST analysis. The potential markets that CK Bobule will address with its offer consist of three target segments - active young childless, middle and older age and seniors. SWOT analysis and risk analysis are used to evaluate the main assumptions of project success. The business plan is supplemented by a marketing mix and a financial plan consisting of three statements - the planned balance sheet, the planned profit and loss statement, and the planned cash flow.
Klíčová slova: Tour operator; Tourism; Business plan

Informace o studiu

Studijní program / obor: Cestovní ruch
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 7. 2020
Datum podání práce: 25. 6. 2021
Datum obhajoby: 26. 8. 2021
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/73685/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: