Segmentace na trhu bezlepkových potravin
Název práce: | Segmentace na trhu bezlepkových potravin |
---|---|
Autor(ka) práce: | Fendrychová, Tereza |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Sadílek, Tomáš |
Oponenti práce: | Volfová, Jitka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce má za cíl segmentaci trhu bezlepkových potravin v České republice. V první (teoretické) části práce bude představena tématika týkající se nákupního chování spotřebitelů a segmentace trhu. Dále se bude zaměřovat na samotné onemocnění, jeho historii, projevy, popis lepku a jeho výskytu, přiblížení výrobců bezlepkových potravin na domácím i zahraničním trhu, značení těchto potravin a informační kanály. V praktické části bude pozornost věnována analýze trhu bezlepkových potravin se zaměřením na nákupní chování spotřebitelů. Tato část bude ve formě dotazníkového šetření a bude zkoumat aktuální situaci na trhu bezlepkových potravin, preference spotřebitelů a jejich spokojenost s dostupností sortimentu. |
Klíčová slova: | segmentace ; nákupní chování; trh bezlepkových potravin; celiakie; bezlepková dieta; bezlepkové potraviny |
Název práce: | Gluten-free Food Market Segmentation |
---|---|
Autor(ka) práce: | Fendrychová, Tereza |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Sadílek, Tomáš |
Oponenti práce: | Volfová, Jitka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The thesis aims to describe the market segmentation of gluten-free products in the Czech Republic. The theoretical part of the thesis introduces topics related to consumer behavior and market segmentation. A brief description of the disease, its history, manifestations, description of gluten and its occurrence, gluten-free producers in the domestic and foreign markets, gluten-free product labeling, and information channels follows the introduction. The practical part analyses the gluten-free food market focusing on customers’ behavior. The analysis builds on a questionnaire survey and examines the situation of the gluten-free product, consumers’ preferences, and their satisfaction regarding the availability of the product. |
Klíčová slova: | gluten-free diet; gluten-free products; Gluten-free Food Market Segmentation; celiac disease; segmentation; consumer behavior |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra mezinárodního podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 21. 5. 2020 |
---|---|
Datum podání práce: | 8. 12. 2021 |
Datum obhajoby: | 17. 1. 2022 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/73371/podrobnosti |