Dostupnost stravovacích služeb pro tělesně postižené osoby v centru Prahy

Název práce: Dostupnost stravovacích služeb pro tělesně postižené osoby v centru Prahy
Autor(ka) práce: Berezina, Alena
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Bejdáková, Blanka
Oponenti práce: Chaloupková, Kateřina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem předložené bakalářské práce je zhodnotit podmínky pro poskytování stravovacích služeb tělesně postiženým osobám ve vybraných stravovacích zařízeních v centru Prahy. Pro splnění stanoveného cíle v této práci slouží kvantitativní výzkum provedený formou dotazníkového šetření a následná analýza získaných dat. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, které jsou dále členěny do kapitol. V první části práce jsou vymezeny základní pojmy a je podán ucelený pohled na cestovní ruch pro všechny, druhy zdravotního postižení a legislativu, týkající se zdravotně postižených. Součástí teoretické části práce jsou specifické potřeby cílové skupiny a strategie profesionálního přístupu. Na konci této části jsou představeny cíle, okruhy činnosti a rozsah působnosti Svazu tělesně postižených v ČR. Praktická část je věnována provedenému výzkumu a analýze podmínek stravovacích služeb a rovněž jsou zde zahrnuty výsledky výzkumu mezi tělesně postiženými osobami, co se týče zkušeností ve stravovacích zařízeních.
Klíčová slova: stravovací zařízení; přístupný cestovní ruch; sociální cestovní ruch; postižená osoba
Název práce: Accessibility of catering services for the physically disabled in the center of Prague
Autor(ka) práce: Berezina, Alena
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Bejdáková, Blanka
Oponenti práce: Chaloupková, Kateřina
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor thesis aims to examine the conditions for the provision of catering services to the physically disabled in selected catering facilities in the center of Prague. Quantitative research carried out in the form of a questionnaire survey and analysis of the obtained data serves to satisfy the objective. The bachelor thesis is divided into two parts, which are further divided into chapters. The first part provides a comprehensive view of accessible and social tourism, types of disability, and legislation concerning the disabled. The theoretical part includes the specific needs of the target group and the strategy of a professional approach. At the end of this part, the goals, scope and areas of activity of the Czech National Disability Council are presented. The practical part of the thesis focuses on the conducted survey and analysis of the conditions of catering services. It also includes the results of research among people with physical disabilities regarding experience in catering facilities.
Klíčová slova: catering facilities; accessible tourism; social tourism; disabled people

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 25. 9. 2020
Datum podání práce: 10. 12. 2021
Datum obhajoby: 20. 1. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/74316/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: