Identifikace předpokladů úspěšného vzniku Food Marketu v Evropě

Název práce: Identifikace předpokladů úspěšného vzniku Food Marketu v Evropě
Autor(ka) práce: Ljubčičová, Jelyzaveta
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Zelený, Martin
Oponenti práce: Rajnohová, Natália
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Název bakalářské práce: Identifikace předpokladů úspěšného vzniku food hallu v Evropě a Velké Británii Abstrakt: Bakalářská práce se zaměřuje na novodobé kulturně-gastronomické trhy „food hally“ a jejich výskyt v Evropských státech a Velké Británií. Cílem práce je identifikovat předpoklady pro vznik úspěšného food hallu. V teoretické části má práce za cíl definovat pojem tržiště a jeho význam pro společnost. Teoretická část práce je zaměřená na vývoj fenoménu tržiště v historii a až po jeho současnou podobu ve společnosti. Zabývá se též vývojem obchodních středisek a food courty, které funkci tržišť po určitou dobu nahradili. Výzkumná část práce si klade za cíl provést studii vybraných food hallu a provést následné vyhodnocení získaných informací pomocí vlastního výzkumu za použiti statistických funkcí. V závěru práce jsou uvedené výsledky a popis zkoumaného jevu, na základě kterých jsou stanovena doporučení pro tvorbu budoucích food hallu.
Klíčová slova: food hall; tržiště; gastronomie
Název práce: Key factors for Food Halls establishment success in Europe and UK
Autor(ka) práce: Ljubčičová, Jelyzaveta
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Zelený, Martin
Oponenti práce: Rajnohová, Natália
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Abstract: The bachelor thesis is focusing on arising gastronomical and cultural markets „food halls“ and its origin withith Europenean Union countries and United Kingdom. The goal of the thesis is to identify key factors which are substantial for a successful establishment of such food hall in European Union a United Kingdom. Definition and importance of markets, as we know them today, will be described in theoretical part of the thesis. As well as its development throughout the history up until the shopping malls and food courts, which seems to be replacing traditional markets popularity. The goal of this thesis is to collect data on particular food halls and evaluate them based on own study while implementing statistical research within the data given. Research results along with phenomenon description will be displayed in conclusion of the thesis. Such results are aiming to be implemented into planning and establishment of futre food halls onwards or can be used for further research and success prediction models.
Klíčová slova: food hall; food market; gastronomy

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Arts Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra Arts managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 13. 1. 2021
Datum podání práce: 15. 12. 2021
Datum obhajoby: 27. 1. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/75760/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: