Analýza dopadu Covid-19 na chování spotřebitelů kávy a na podnikání v oblasti kavárenství
Název práce: | Analýza dopadu Covid-19 na chování spotřebitelů kávy a na podnikání v oblasti kavárenství |
---|---|
Autor(ka) práce: | Zunová, Nikola |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Machková, Hana |
Oponenti práce: | Tóth, Andrej |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Diplomová práce se zabývá dopadem pandemie Covid-19 na chování spotřebitelů kávy a na podnikání kaváren. Hlavním cílem práce je analyzovat změny chování a preferencí českých spotřebitelů na trhu kávy v důsledku pandemie Covid-19 z pohledu kaváren. Dílčím cílem práce je porovnání dopadů pandemie na velký řetězec kaváren a na malé soukromé kavárny v České republice. Diplomová práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá vymezením spotřebitelského chování, a to jak z teoretického, tak praktického hlediska. Druhá kapitola se věnuje světovému trhu kávy, včetně současných trendů a dopadů pandemie Covid-19. Poslední kapitola analyzuje dopady pandemie Covid-19 na podnikání vybraných kaváren formou případové studie. |
Klíčová slova: | pandemie; spotřebitel; zákazník; spotřebitelské chování; spotřeba; káva; kavárna; Covid-19 |
Název práce: | Analysis of the impact of COVID-19 on coffee consumer behaviour and on coffee shop industry |
---|---|
Autor(ka) práce: | Zunová, Nikola |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Machková, Hana |
Oponenti práce: | Tóth, Andrej |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This diploma thesis focuses on the impact of the COVID-19 pandemic on consumer behaviour and on coffee shop industry. The main aim of the thesis is to analyse changes in consumer behaviour and preferences of Czech coffee consumers during the pandemic crisis. The partial aim of the thesis is to evaluate different impacts of the pandemic on big chain coffeehouse and small private coffeehouses. The thesis is divided into three parts. First part describes the theoretical and practical framework of consumer behaviour. Second part is focused on the latest trends and impacts of COVID-19 on coffee sector. The last part analyses the impact of COVID-19 pandemic on selected coffeehouses based on case study. |
Klíčová slova: | COVID-19; consumer; customer; pandemic; consumer behaviour; consumption; coffee; coffeehouse |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra mezinárodního podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 26. 8. 2021 |
---|---|
Datum podání práce: | 28. 4. 2022 |
Datum obhajoby: | 31. 5. 2022 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/77521/podrobnosti |