Repositining značky Slovenského skautingu

Název práce: Repositioning značky Slovenského skautingu
Autor(ka) práce: Lešová, Zuzana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Říha, David
Oponenti práce: Mitríková , Katarína
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Slovenský skauting je jedným z najstarších mládežníckych hnutí na území Slovenskej republiky. Celkovo k dnešnému dňu sa k nemu hlási cez 7000 členov. Nárast členskej základne sa v minulých rokoch spomalil a povedomie o značke ostáva bez jasného atribútu. Stávajúci positionig Slovenského skautingu je jedným zo slabých stránok tejto značky. Cieľom tejto bakalárskej práce je na základe situačnej analýzy bližšie špecifikovať požiadavky a preferencie rodičov od voľnočasových mimoškolských aktivít všeobecne a aj od Slovenského skautingu. To všetko pre potreby repositingu značky, ktorý sa chystá do roku 2025. Dotazníkového šetrenia sa zúčastnilo N=395 respondentov s deťmi vo veku od 0-18 rokov. Analýza odhalila, že 64% respondentov preferuje športové krúžky pre svoje deti a s tým spojený telesný a charakterový rozvoj. Najviac im záleží na kvalifikovanosti animátora a oceňujú outdorové zameranie Slovenského skautingu. Najväčšou stávajúcou prekážkou pri prihlásení je nedostatok informácií. To poukazuje na medzery v momentálnom positionu Slovenského skautingu a potreby jeho repositionu s nastavením novej asociácie či atribútu.
Klíčová slova: repositioning značky; voľnočasové mimoškolské aktivity; Slovenský skauting
Název práce: Repositioning of the Slovak Scouting brand
Autor(ka) práce: Lešová, Zuzana
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Říha, David
Oponenti práce: Mitríková , Katarína
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Scouting Slovakia is one of the oldest youth movements in the Slovak Republic with, as of today, over 7000 members reporting to it. The growth of the organisation’s membership base has for the past few years slown down with its brand awareness left without clear traits. One of the brand’s weak points is its current positioning. The aim of this bachelor’s thesis is via means of situation analysis to further specify requirements and preferences that parents have regarding Slovak scouting and its extracurricular activities in general, for the purposes of brand repositioning intended to be carried out by 2025. The number of the respondents with children aged between 0-18 is N=395. The analysis revealed that 64% of the respondents , taking into account their children, give preference to sporting activities associated with physical and character development. Highest valued are scout leader’s qualifications. The respondents appreciate the focus on outdoor activities of scouting in Slovakia. The biggest obstacle at a registration stage remains lack of information. This indicates gaps at current positioning of Scouting Slovakia and needs of its repositioning with setting new concept or trait.
Klíčová slova: brands repositioning; Slovak scouting; leisure extracurricular activities
Název práce: Repositining značky Slovenského skautingu
Autor(ka) práce: Lešová, Zuzana
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Říha, David
Oponenti práce: Mitríková , Katarína
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Slovenský skauting je jedním z nejstarších mládežnických hnutí na území České republiky. Celkově k dnešnímu dni se k němu hlásí přes 7000 členů. Nárůst členské základny se v minulých letech zpomalil a povědomí o značce zůstává bez jasného atributu. Stávající positioning Slovenského skautingu je jedním ze slabých stránek této značky. Cílem této bakalářské práce je na základě situační analýzy blíže specifikovat požadavky a preference řadičů od volnočasových mimoškolních aktivit obecně a také od Slovenského skautingu. To vše pro potřeby repositioningu značky u značky, který se chystá do roku 2025. Dotazníkového šetření se zúčastnilo N=395 respondentů s dětmi od 0-18 let. Analýza odhalila, že 64 % respondentů preferuje sportovní kroužky pro své děti as tím spojení tělesný a charakterový rozvoj. Nejvíce jim záleží na kvalifikovanosti animátora a oceňují outdorové zaměření Slovenského skautingu. Největší stávající překážkou při přihlášení je nedostatek informací. To poukazuje na mezery v momentálním positioningu Slovenského skautingu a potřeby jeho repositioningu s nastavením nové asociace či atributu.
Klíčová slova: repositioning značky; Slovenský skauting; volnočasové mimoškolní aktivity

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra marketingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 15. 3. 2022
Datum podání práce: 29. 4. 2022
Datum obhajoby: 1. 6. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/80267/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: