Strategie vstupu firmy Optimify s.r.o. na zahraniční trh

Název práce: Strategie vstupu firmy Optimify s.r.o. na zahraniční trh
Autor(ka) práce: Provázek, Lukáš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Černá, Iveta
Oponenti práce: Procházka, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Každá firma stojí jednou před otázkou, zda vstoupit na zahraniční trh. V této diplomové práci je takovou společností firma Optimify s.r.o. Cílem je vybrat jeden ze 4 trhů – 3 zadané firmou a jeden vybraný zpracovatelem – nejvhodnější pro vstup firmy Optimify a definovat vhodnou strategii vstupu na vybraný trh. Pro dosažení cíle jsou stěžejní následující vědecké metody: Multi-stage selection metoda s využitím scoring modelu, Portfolio analýza 4 zemí pro výběr vhodného trhu pro vstup, PEST analýza vybraného trhu, SWOT analýza firmy a Porterův model 5 konkurenčních sil pro doporučení vhodné formy vstupu, marketingové, cenové a distribuční strategie. Hlavním přínosem diplomové práce je předložení vhodného trhu, formy vstupu a doporučené strategie firmě Optimify, která následně může tyto informace využít pro svůj další rozvoj.
Klíčová slova: výběr trhu; export; forma vstupu na zahraniční trh; strategie vstupu na zahraniční trh; Optimify
Název práce: Optimify s.r.o. entry strategy into the foreign market
Autor(ka) práce: Provázek, Lukáš
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Černá, Iveta
Oponenti práce: Procházka, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Every company is faced with the question of whether to enter a foreign market. In this diploma thesis, such a company is Optimify s.r.o. The aim is to select one of the 4 markets - 3 requested by the company and one selected by the processor - most suitable for the entry of the company Optimify and define a suitable strategy for entering the selected market. The following scientific methods are crucial for achieving the goal: Multi-stage selection method using a scoring model, Portfolio analysis of 4 countries to select a suitable market for entry, PEST analysis of the selected market, SWOT analysis of the company and Porter's model of 5 competitive forces to recommend a suitable form of entry, marketing, pricing and distribution strategies. The main benefit of the diploma thesis is the presentation of a suitable market, form of entry and recommended strategy to the company Optimify, which can then use this information for its further development.
Klíčová slova: Optimify; Export; Market selection; form of entering the foreign market; strategy of entering the foreign market

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 9. 2021
Datum podání práce: 29. 4. 2022
Datum obhajoby: 30. 5. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/77663/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: