Návrh komunikačního plánu pro e-shop Na dno šálku s.r.o
Název práce: | Návrh komunikačního plánu pro e-shop Na dno šálku s.r.o |
---|---|
Autor(ka) práce: | Mottysová, Kristýna |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Dvořáková, Michaela |
Oponenti práce: | Kratochvílová, Alice |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce se zaměřuje na český e-shop Na dno šálku s.r.o., který se zabývá především prodejem kávy vlastní i partnerské. Hlavním cílem práce je zjistit, jaké jsou příčiny nízkého počtu nových zákazníků. V rámci teoretické části jsou představeny formy komunikačního mixu a jeho hlavní nástroje pro online a offline prostředí, oblast e-commerce, komunikační plán a jeho jednotlivé kroky. V praktické části je představen samotný e-shop a jeho myšlenka, dále průběh výzkumu, kterému předcházel briefing se samotnou zakladatelkou e-shopu. Následně byla zvolena metoda kvantitativního výzkumu ve formě dotazníkového šetření určeného pro sledující instagramového účtu e-shopu. V rámci situační analýzy je vytvořen Porterův model 5 sil, PESTLE a SWOT analýza. Na závěr je popsána aktuální komunikační strategie, identifikovány hlavní nedostatky e-shopu, na jejichž základě jsou navržena řešení, která by e-shopu měla pomoci s vyřešením aktuálního problému. |
Klíčová slova: | Komunikační plán; e-shop; marketingová komunikace; kávový průmysl |
Název práce: | Communication Plan Proposal for E-shop Na dno šálku s.r.o |
---|---|
Autor(ka) práce: | Mottysová, Kristýna |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Dvořáková, Michaela |
Oponenti práce: | Kratochvílová, Alice |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This bachelor's thesis focuses on the Czech e-shop Na dno šálku s.r.o., whose primary area of business is selling its in-house and partner coffee. The main aim of the thesis is to identify the reasons for the company's low number of new customers. The theoretical part mainly presents the forms of communication mix and its main tools for online and offline environments, e-commerce area, communication plan and its individual steps. In the empirical part, the e-shop itself and its idea are presented, as well as the course of the research, which was preceded by interviewing the founder of the e-shop herself. Moreover, a quantitative research method in the form of a questionnaire survey aimed at the followers of the e-shop's Instagram account was chosen. The situational analysis includes Porter's 5 forces model, PESTLE and SWOT analysis. Finally, the current communication strategy is described, and the main weaknesses of the e-shop are identified. Based on this, solutions to help the e-shop solve its current problem are proposed. |
Klíčová slova: | Communication plan; e-shop; marketing communication; coffee industry |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra marketingu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 18. 11. 2021 |
---|---|
Datum podání práce: | 7. 5. 2022 |
Datum obhajoby: | 1. 6. 2022 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/78794/podrobnosti |