Hodnocení uživatelské zkušenosti (UX) u vybraných mobilních aplikací pro rozvoz jídel
Název práce: | Hodnocení uživatelské zkušenosti (UX) u vybraných mobilních aplikací pro rozvoz jídel |
---|---|
Autor(ka) práce: | To, Hoang Viet |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Sládek, Pavel |
Oponenti práce: | Maryška, Miloš |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato práce se zaujímá hodnocením uživatelské zkušenosti pro vybrané mobilní aplikace, které dováží jídlo. Hlavním cílem této práce bude porovnání jednotlivých aplikací z pohledu uživatelské zkušenosti pomocí vybraných metod. Dalším cílem v teoretické části práce bude představení a popis základních principu UX designu, jeho myšlení a následně proces tvorby UX designu. Následně představení problematiky uživatelské a zákaznické zkušenosti. Následuje část, kde budou představeny metody pro měření uživatelské a zákaznické zkušenosti. Hlavním cílem v praktické části bude pomocí vybraných metod změřit vybrané aplikace podle různých kategorií a následně jejich vyhodnocení. |
Klíčová slova: | zákaznická zkušenost; uživatelská zkušenost; mobilní aplikace; rozvoz jídel; UX design |
Název práce: | Evaluation of user experience (UX) for selected mobile applications for food delivery |
---|---|
Autor(ka) práce: | To, Hoang Viet |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Sládek, Pavel |
Oponenti práce: | Maryška, Miloš |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This thesis is focused to evaluate User Experience for selected mobile food delivery applications. The main aim of the work will be comparing each application from the view of the user experience. The other goal is in the theoretical part of the thesis will be to introduce and describe the basic principles of UX design, its thinking and then the process of UX design. Subsequently introducing customer experience and user experience. This is followed by a section where methods for measuring user and customer experience will be introduced. The main objective in the practical part will be to use the selected measurement methods will be used to measure for the selected delivery food applications according to different categories. Lastly, evaluation of chosen applications. |
Klíčová slova: | Customer Experience; User Experience; food delivery; UX Design; mobile application |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Aplikovaná informatika/Aplikovaná informatika |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta informatiky a statistiky |
Katedra: | Katedra informačních technologií |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 26. 1. 2022 |
---|---|
Datum podání práce: | 9. 5. 2022 |
Datum obhajoby: | 22. 6. 2022 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/79616/podrobnosti |