Návrh marketingové strategie na Instagramu v gastronomickém průmyslu u malých a středních podniků
Název práce: | Návrh marketingové strategie na Instagramu v gastronomickém průmyslu u malých a středních podniků |
---|---|
Autor(ka) práce: | Pejřimovská, Michaela |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Bartoš, Petr |
Oponenti práce: | Beneš, Filip |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Sociální sítě jsou globálním fenoménem, který se neustále vyvíjí a proměňuje každý aspekt našeho života. Sociální sítě jako Instagram prokázaly svůj potenciál jako skvělý nástroj pro podniky k růstu a propagaci jejich podnikání. Předchozí studie ukázaly, jaký dopad může mít používání sociálních medií na rozhodování zákazníků o nákupu, a prozkoumaly různé způsoby, jak lze zákazníky přesvědčit. Neexistuje ale mnoho výzkumů, které definují strategii, jak mohou podniky dosáhnout většího povědomí o podniku a engagementu. Tato studie se zaměřuje na výzkum prostřednictvím kvalitativních metod, konkrétně pomocí případové studie a rozhovory se social media specialisty a ukazuje, jak mohou různé proměnné ovlivnit povědomí o podniku a engagement. Tato práce zjišťuje, že existují specifické strategie, které lze použít k růstu povědomí o podniku a zlepšení engagementu. |
Klíčová slova: | povědomí o podniku; engagement; restaurace; social media marketing; instagramová strategie |
Název práce: | Proposal of marketing strategy in the gastronomic industry for small and medium enterprises |
---|---|
Autor(ka) práce: | Pejřimovská, Michaela |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Bartoš, Petr |
Oponenti práce: | Beneš, Filip |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Social networks are a global phenomenon that constantly evolve and transform every aspect of our lives. Social networks, like Instagram, have proven their potential as a great tool for businesses to grow and promote their business. Previous studies have shown the impact that using social media can have on customers' purchasing decisions, and have explored different ways in which customers can be persuaded. There is not a lot of research that defines a strategy for how businesses can achieve greater brand awareness and engagement. This study focuses on investigating, through qualitative methods, how different variables can influence brand awareness and engagement, namely case study and interviews with current social networking marketing specialists. This work finds that there are specific strategies that can be used to influence the outcome of brand awareness growth and engagement improvement. |
Klíčová slova: | instagram strategy; brand awareness; engagement; restaurants; social media marketing |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra marketingu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 19. 9. 2021 |
---|---|
Datum podání práce: | 10. 5. 2022 |
Datum obhajoby: | 25. 5. 2022 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/77813/podrobnosti |