Internet vecí v poisťovníctve

Název práce: Internet vecí v poisťovníctve
Autor(ka) práce: Siekliková, Monika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: Daňhel, Jaroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca sa zaoberá internetom vecí a jeho využitím v poisťovníctve. Skladá sa z troch častí, v prvej je v krátkosti popísaný internet vecí, jeho história, budúci vývoj a technológie s ním spojené. Druhá časť sa týka jeho aplikácie do poisťovníctva, jednotlivé poistenia využívajúce internet vecí, výhody a nevýhody aplikácie internetu vecí do poisťovníctva. Tretia časť je praktická, zaoberá sa záujmom o poistné produkty obsahujúce internet vecí. Sú v nej interpretované výsledky výskumu prevedeného formou dotazníkového šetrenia. Skúma informovanosť respondentov o internete vecí a technológiách s ním spojených a ich záujem o jednotlivé poistné produkty spojené s internetom vecí.
Klíčová slova: poisťovníctvo; internet vecí; prieskum; technológie; dáta
Název práce: Internet of Things in insurance
Autor(ka) práce: Siekliková, Monika
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: Daňhel, Jaroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor thesis deals with the Internet of Things and its use in insurance. It consists of three parts, the first of which briefly describes the Internet of Things, its history, future developments and the technologies associated with it. The second part concerns its application to the insurance industry, individual insurances using the Internet of Things, advantages and disadvantages of the application of the Internet of Things to the insurance industry. The third part deals with the interest in insurance products containing the Internet of Things. It interprets the results of research conducted in the form of a questionnaire survey. It examines respondents' awareness of the Internet of Things and related technologies and their interest in individual insurance products related to the Internet of Things.
Klíčová slova: Internet of Things; insurance; research; technology; data
Název práce: Internet vecí v poisťovníctve
Autor(ka) práce: Siekliková, Monika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Ducháčková, Eva
Oponenti práce: Daňhel, Jaroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá internetem věcí a jeho využitím v pojišťovnictví. Skládá se ze tří částí, v první je v krátkosti popsán internet věcí, jeho historie, budoucí vývoj a technologie s ním spojené. Druhá část se týká jeho aplikace do pojišťovnictví, jednotlivá pojištění využívající internet věcí, výhody a nevýhody aplikace internetu věcí do pojišťovnictví. Třetí část je praktická, zabývá se zájmem o pojistné produkty obsahující internet věcí. Jsou v ní interpretovány výsledky výzkumu provedeného formou dotazníkového šetření. Zkoumá informovanost respondentů o internetu věcí a technologiích s ním spojených a jejich zájem o jednotlivé pojistné produkty spojené s internetem věcí.
Klíčová slova: Internet věcí; pojišťovnictví; průzkum; technologie; data

Informace o studiu

Studijní program / obor: Bankovnictví a pojišťovnictví
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra bankovnictví a pojišťovnictví

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 7. 10. 2021
Datum podání práce: 30. 5. 2022
Datum obhajoby: 13. 6. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/78216/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: