Sociální sítě a role "word-of-mouth" marketingu v gastronomii
Název práce: | Sociální sítě a role "word-of-mouth" marketingu v gastronomii |
---|---|
Autor(ka) práce: | Slavíková, Iveta |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Šimůnková, Klára |
Oponenti práce: | Novák, Michal |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Diplomová práce je založená na poznávání nejnovějších konceptů marketingové teorie a jejich využití managementem gastronomického podniku v prostředí online komunity. Cílem práce je zanalyzovat současnou roli sociálních sítí, word-of-mouth marketingu, networks of desire a míru pronikání hybridních praktik zákazníků (sharing, streaming, following, selfcommodification) v propagaci gastronomického podniku. Výzkumným vzorkem jsou členové komunity, která se zaměřuje na sdílení receptů asijské kuchyně. Na základě kvalitativního výzkumu, metodou nepřímého pozorování a polostrukturovaných rozhovorů se formují doporučení, kterými by se mohly gastronomické podniky řídit při propagaci ve vybrané komunitě. |
Klíčová slova: | word-of-mouth; netnografie; gastronomie; sociální sítě; sítě touhy |
Název práce: | Social networks and the role of "word-of-mouth" marketing in gastronomy |
---|---|
Autor(ka) práce: | Slavíková, Iveta |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Šimůnková, Klára |
Oponenti práce: | Novák, Michal |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The diploma thesis is based on learnings on the latest concepts of marketing theory and their usage by the management of a gastronomic enterprise in an online community. The aim of this work is to analyze the current role of social networks, word-of-mouth marketing, networks of desire and the degree of penetration of hybrid customer practices (sharing, streaming, following, selfcommodification) in the promotion of the gastronomic enterprise. The research sample consists of members of a community focused on Asian cuisine recipes sharing. Based on qualitative research, the method of indirect observation and semi-structured interviews, recommendations are formed. These may be followed by gastronomic enterprises when promoting in selected community. |
Klíčová slova: | word-of-mouth; netnography; gastronomy; social networks; networks of desire |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta managementu |
Katedra: | Katedra managementu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 15. 3. 2019 |
---|---|
Datum podání práce: | 26. 6. 2022 |
Datum obhajoby: | 24. 8. 2022 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/69220/podrobnosti |