Analýza vnímanej hodnoty značky Lindt na českom trhu
Název práce: | Analýza vnímanej hodnoty značky Lindt na českom trhu |
---|---|
Autor(ka) práce: | Lešníková, Viktória Verona |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Machek, Martin |
Oponenti práce: | Zemanová, Martina |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Cieľom tejto diplomovej práce je zistiť, aké je vnímanie značky Lindt na českom trhu a na základe toho navrhnúť vhodné odporučenia pre spoločnosť, ktoré by mohli byť využité a implementované v budúcnosti. V práci je poskytnutý teoretický pohľad na základné poznatky týkajúce sa značky, jej prvkov, hodnoty a poziciovania. Následne sú priblížené princípy marketingovej komunikácie a jej nástroje na trhu s rýchloobrátkovým tovarom. V praktickej časti sú využité sekundárne aj primárne dáta, ktoré vznikli kombináciou kvalitatívneho a kvantitatívneho výskumu. Primárny výskum pozostával zo 6 individuálnych rozhovorov rovnomerne rozdelených medzi 3 ženy a 3 mužov. Kvantitatívna časť bola zložená z dotazníka, ktorého sa zúčastnilo 302 respondentov, a ktorý bol rozdelený na 4 sekcie venované spotrebnému správaniu respondentov, znalosti značiek, samotnému vnímaniu značky Lindt a jej marketingovej komunikácii. Na záver sú diskutované výsledky a formulované konkrétne odporúčania pre marketingový tím spoločnosti Lindt. |
Klíčová slova: | trh cukroviniek; čokoláda; Lindt; vnímanie značky; značka |
Název práce: | Analysis of the perceived value of the Lindt brand on the Czech market |
---|---|
Autor(ka) práce: | Lešníková, Viktória Verona |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Machek, Martin |
Oponenti práce: | Zemanová, Martina |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | The main objective of this thesis is to analyse and identify the perception of the Lindt brand on the Czech market and on this basis propose suitable recommendations for the company that could be used and implemented in the future. The thesis provides a theoretical insight into the basic knowledge regarding the brand, its elements, value and positioning. Subsequently, the principles of marketing communication and its tools in the FMCG market are presented. In the practical part, both secondary and primary data are used, with a combination of qualitative and quantitative research. The primary research consisted of 6 individual interviews equally divided between 3 women and 3 men. The quantitative part consisted of a questionnaire, which was completed by 302 respondents and divided into 4 sections, dedicated to the respondents' consumption behaviour, brand knowledge, the perception of the Lindt brand itself and its marketing communication. Finally, the results are discussed and specific recommendations are addressed to the Lindt marketing team. |
Klíčová slova: | Lindt; brand perception; confectionery market; chocolate; brand |
Název práce: | Analýza vnímanej hodnoty značky Lindt na českom trhu |
---|---|
Autor(ka) práce: | Lešníková, Viktória Verona |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Machek, Martin |
Oponenti práce: | Zemanová, Martina |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Cílem této diplomové práce je zjistit, jak je značka Lindt vnímána na českém trhu, a na základě toho navrhnout vhodná doporučení pro společnost, která by mohla být v budoucnu využita a implementována. Práce poskytuje teoretický vhled do základních poznatků o značce, jejích prvcích, hodnotě a positioningu. Následně jsou představeny zásady marketingové komunikace a její nástroje na trhu rychloobrátkového zboží. V praktické části jsou použita sekundární i primární data, která byla získána kombinací kvalitativního a kvantitativního výzkumu. Primární výzkum se skládal ze 6 individuálních rozhovorů, které byly rovnoměrně rozděleny mezi 3 ženy a 3 muže. Kvantitativní část se skládala z dotazníku, který byl zadán 302 respondentům a byl rozdělen do 4 částí týkajících se spotřebního chování respondentů, znalosti značky, vnímání samotné značky Lindt a její marketingové komunikace. Nakonec jsou výsledky diskutovány a marketingovému týmu společnosti Lindt jsou předložena konkrétní doporučení. |
Klíčová slova: | značka; vnímání značky; trh s cukrovinkami; čokoláda; Lindt |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra marketingu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 23. 3. 2022 |
---|---|
Datum podání práce: | 13. 12. 2022 |
Datum obhajoby: | 26. 1. 2023 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/80339/podrobnosti |