Analýza zájmu o kariérní postup dobrovolníků v neziskové organizaci

Název práce: Analýza záujmu o kariérny postup dobrovoľníkov v neziskovej organizácii
Autor(ka) práce: Vysoká, Lujza
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Klattová, Lucie
Oponenti práce: Král, Pavel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca sa venuje skúmaniu záujmu dobrovoľníkov o kariérny postup v neziskovej organizácii, konkrétne v študentskom spolku. K tomu aby organizácia dobre fungovala potrebuje stabilné vedenie. Cieľom práce je analyzovať záujem dobrovoľníkov o kariérny postup vo vybranej organizá-cii a na základe výsledkov výskumu definovať faktory, ktoré majú a nemajú vplyv na rozhodnutie dobrovoľníkov kandidovať do vedúcich pozícií. Dáta boli získané kvali-tatívnym výskumom, prostredníctvom polo-štrukturovaných rozhovorov, analyzované metódou otvoreného kódovania a použité k definovaniu zmienených faktorov. V závere práce sú navrhnuté odporúčania pre vybranú organizáciu, ktoré by mohli pomôcť zvýšiť efekt pozitívne vplývajúcich faktorov a eliminovať faktory pôsobiace negatívne.
Klíčová slova: nezisková organizácia; kariérny postup; motivácia
Název práce: Analysis of interest in the career advancement of volunteers in a non-profit organization
Autor(ka) práce: Vysoká, Lujza
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Klattová, Lucie
Oponenti práce: Král, Pavel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor's thesis is devoted to the study of volunteers' interest in career progression in a non-profit organization, specifically in a student association. In order for the organization to function well, it needs stable leadership. The aim of this thesis is to analyze the interest of volunteers in career advancement in the selected organization and, based on the research results, to define the factors that do and do not influence the decision of volunteers to apply for leadership positions. The data were obtained through qualitative research, through semi-structured interviews, analyzed using the open coding method and used to define the mentioned factors. At the end of the thesis, recommendations are proposed for the selected organization, which could help increase the effect of positively influencing factors and eliminate negatively influencing factors.
Klíčová slova: non-profit organization; career advancement; motivation
Název práce: Analýza zájmu o kariérní postup dobrovolníků v neziskové organizaci
Autor(ka) práce: Vysoká, Lujza
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Klattová, Lucie
Oponenti práce: Král, Pavel
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se věnuje zkoumání zájmu dobrovolníků o kariérní postup v neziskové organizaci, konkrétně ve studentském spolku. K tomu aby organizace dobře fungovala potřebuje stabilní vedení. Cílem práce je analyzovat zájem dobrovolníků o kariérní postup ve vybrané organizaci a na základě výsledků výzkumu definovat faktory, které mají a nemají vliv na rozhodnutí dobrovolníků kandidovat do vedoucích pozic. Data byla získána kvalitativním výzkumem, prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů, analyzována metodou otevřeného kódování a použita k definování zmíněných faktorů. V závěru práce jsou navržena doporučení pro vybranou organizaci, která by mohla pomoci zvýšit efekt pozitivně ovlivňujících faktorů a eliminovat faktory působící negativně.
Klíčová slova: kariérní postup; motivace; nezisková organizace

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 10. 2021
Datum podání práce: 16. 12. 2022
Datum obhajoby: 26. 1. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/78249/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: