Osobní motivy a postoje udržitelných spotřebitelů různých generací k biopotravinám
Název práce: | Personal motives and attitudes of sustainable consumers across various generations toward organic food |
---|---|
Autor(ka) práce: | Errolat, Elouise Christa |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Martínez Pantoja, Yadira Ixchel |
Oponenti práce: | San José Iglesias, Rafael |
Jazyk práce: | English |
Abstrakt: | Personal motives and attitudes towards organic food differentiate between various generations. This Bachelor Thesis offers insight into the organic food industry's personal motives of three generational cohorts, i.e., Generation Z, Generation Y, and Generation X. The Thesis aims to investigate the motives, attitudes, values, preferences and behaviors of Generations X, Y and Z relevant when purchasing organic food. It will analyze the generations using knowledge from several scientific studies. The theoretical background of this study will analyze characteristics influencing consumer behavior, theoretical frameworks of consumer needs and values and elaborate on differences between generational cohorts. The data for the study was collected through an online survey to analyze consumer motives and attitudes. The results define health and the environment as the main drivers for consumers across generations. |
Klíčová slova: | organic food; personal motives; attitudes; consumer behavior |
Název práce: | Osobní motivy a postoje udržitelných spotřebitelů různých generací k biopotravinám |
---|---|
Autor(ka) práce: | Errolat, Elouise Christa |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Martínez Pantoja, Yadira Ixchel |
Oponenti práce: | San José Iglesias, Rafael |
Jazyk práce: | English |
Abstrakt: | Osobní motivy a postoje k biopotravinám se u různých generací liší. Tato bakalářská práce nabízí pohled na osobní motivy tří generačních kohort, tj. generace Z, generace Y a generace X. Cílem této bakalářské práce je prozkoumat motivy, postoje, hodnoty, preference a chování generací X, Y a Z relevantní při nákupu biopotravin. Bude analyzovat jednotlivé generace s využitím poznatků z několika vědeckých studií. Teoretická východiska této studie budou analyzovat charakteristiky ovlivňující spotřebitelské chování, teoretické rámce spotřebitelských potřeb a hodnot a rozpracují rozdíly mezi generačními kohortami. Data byla shromážděna prostřednictvím online dotazníku, který analyzoval motivy a postoje spotřebitelů. Výsledky definují zdraví a životní prostředí jako hlavní hnací síly spotřebitelů napříč generacemi. |
Klíčová slova: | mezigenerační analýza; osobní motivy; spotřebitelské chování; biopotraviny postoje |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | International Business |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra mezinárodního podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 1. 9. 2022 |
---|---|
Datum podání práce: | 28. 4. 2023 |
Datum obhajoby: | 2. 6. 2023 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/81291/podrobnosti |