Pozice značky Gervais v myslích mileniálů
Název práce: | Pozice značky Gervais v myslích mileniálů |
---|---|
Autor(ka) práce: | Doanová, Thu Thuy |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Koudelka, Jan |
Oponenti práce: | Tran, Hai Yen |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Diplomová práce věnuje pozornost značce XYZ, jejíž primární cílovou skupinu tvoří aktivní lidé ve věku 45-60 let, tj. generace X, a v budoucnu je nahradí nynější generace Y neboli mileniálové. Cílem diplomové práce je zjistit, jaká je pozice značky XYZ v myslích mileniálů. Práce se tak rozděluje na dvě části, a to teoretickou a praktickou část. Teoretická se za pomoci odborné literatury zabývá definováním a popsáním pojmů týkajících se oblasti značky, marketingové strategie a marketingového mixu, spotřební chování spotřebitelů, vymezení generací X a Y. Praktická část čerpá jak ze sekundárního výzkumu, tak i z primárního výzkumu. První část praktické části se nejprve zaměřuje na analýzu trhu sýru v ČR, obsahem druhé části je popis současné marketingové strategie a marketingového mixu značky XYZ. Třetí část praktického dílu již čerpá z primárního výzkumu v podobě dotazníkového šetření, které zkoumá povědomí o značce, její image a vnímání marketingových aktivit dané značky v myslích mileniálů. V závěru práce je navržena upravená marketingová strategie a marketingový mix přizpůsobený nové cílové skupině. |
Klíčová slova: | marketingová strategie; marketingový mix; čerstvé sýry; generace X a Y |
Název práce: | The position of the selected brand in the minds of millennials |
---|---|
Autor(ka) práce: | Doanová, Thu Thuy |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Koudelka, Jan |
Oponenti práce: | Tran, Hai Yen |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The thesis focuses on the brand XYZ, a fresh cheese brand, whose primary target group consists of active individuals aged 45-60, i.e. Generation X, who will be replaced by the current Generation Y in the future. The aim of the thesis is to determine the position of the brand XYZ in the minds of millennials. The thesis is divided into two parts: theoretical and practical. The theoretical part, using literature, defines and describes concepts related to brand, marketing strategy, marketing mix, consumer behavior, and the definition of Generations X and Y. The practical part draws on both secondary and primary research. The first part focuses on analyzing the cheese market in the Czech Republic, while the second part describes the current marketing strategy and marketing mix of the brand XYZ. The third part draws on primary research in the form of a questionnaire survey that examines millennials' awareness of the brand, its image, and how they perceive the brand's marketing activities. Finally, an adapted marketing strategy and marketing mix tailored to the new target group are proposed in the conclusion of the thesis. |
Klíčová slova: | fresh cheese; generation X and Y; marketing mix; marketing strategy |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra marketingu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 21. 10. 2022 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 5. 2023 |
Datum obhajoby: | 6. 6. 2023 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/82466/podrobnosti |