Rozhodující atributy o zaměstnání ve start-upech a malých firmách

Název práce: Rozhodující atributy o zaměstnání ve start-upech a malých firmách
Autor(ka) práce: Andrlová, Anna
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Motlová, Veronika
Oponenti práce: Petrů, Jaroslav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá tím, jaké pracovními atributy, které jsou rozhodující pro uchazeče ve start-upech a malých firmách. Cílem této práce je analýza pracovních atributů a zjištění, do jaké míry potenciální zaměstnance ovlivňují různé atributy pro práci ve start-upech a malých firmách. V teoretické části je podrobně představen koncept budování employer brand neboli budování značky zaměstnavatele pro správné a kvalitní zaměstnance. V práci je představen celý proces získávání zaměstnanců a jeho jednotlivé metody. Dále jsou identifikovány jednotlivé pracovní atributy o zaměstnání a je popsán rozdíl mezi velkými a malými firmami. Praktická část práce je věnována již vlastnímu výzkum, který zjišťoval, jaké pracovní atributy jsou rozhodující pro uchazeče o práci ve start-upech. Pro výzkum byla využita kvantitativní metoda sběru dat za pomocí vlastního dotazníkového anonymního šetření. Bylo zjištěno, že za nejvíce atraktivní pracovní atribut je považována flexibilita první doby a až poté je umístěno kompetitivní finanční ohodnocení. Dále pak jsou pro uchazeče rozhodující pracovní atributy o zaměstnání jako kariérní růst, vzdálenost práce od bydliště nebo různorodost úkolů. Mladí talentovaní lidé také více preferují přátelskou organizační kulturu oproti formální.
Klíčová slova: start-upy a malé firmy; nábor; budování značky; přilákání uchazečů; Employer brand; pracovní atributy
Název práce: The key attributes of employment in start-ups and small businesses
Autor(ka) práce: Andrlová, Anna
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Motlová, Veronika
Oponenti práce: Petrů, Jaroslav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This dissertation examines the job attributes that are critical for candidates in start-ups and small firms. The aim of this thesis is to find out to what extent potential employees are influenced by various attributes for working in start-ups and small firms. In the theoretical part, the concept of employer brand or employer branding for the right and quality employees is introduced in detail. The whole process of recruiting employees and its various methods are introduced in the thesis. Furthermore, the different job attributes about employment are identified and the difference between large and small firms is described. The practical part of the thesis is already devoted to the actual research, which investigated which job attributes are crucial for job applicants in start-ups. A quantitative method of data collection was used for the research using a self-administered anonymous questionnaire survey. It was found that the most attractive job attribute was considered to be first-time flexibility, followed by competitive financial compensation. Then, career growth, distance of work from home or variety of tasks are the most decisive job attributes for job seekers. Young talented people are also more likely to prefer a friendly organizational culture over a formal one.
Klíčová slova: Employer brand; attracting candidates; branding; recruitment; job attributes; start-ups and small businesses

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra manažerské psychologie a sociologie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 12. 2021
Datum podání práce: 15. 5. 2023
Datum obhajoby: 7. 6. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/79176/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: