Návrh marketingové kampaně pro neziskovou organizaci Zachraň jídlo
Název práce: | Návrh marketingové kampaně pro neziskovou organizaci Zachraň jídlo |
---|---|
Autor(ka) práce: | Páleníková, Hana |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Mokrejšová, Veronika |
Oponenti práce: | Strejcová, Anna |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Diplomová práce se zabývá problémem plýtvání potravinami. Cílem práce je vytvoření návrhu marketingové neplýtvací kampaně pro neziskovou organizaci Zachraň jídlo pro jednotlivé generace X, Y, Z. Teoretická část se věnuje definování základních pojmů, jako je marketingová kampaň, marketingový mix, charakteristiky jednotlivých generací, jsou zde však uvedeny i základní statistky ohledně plýtvání potravinami. Součástí teoretické části práce jsou i příklady zahraničních neplýtvacích kampaní. V praktické části je představená nezisková organizace Zachraň jídlo. Použitou metodikou v práci bude kvantitativní dotazníkové šetření, analýza současné komunikace organizace Zachraň jídlo a analýza komunikace podobných zahraničních neziskových organizací. V závěru jsou zodpovězeny stanovené výzkumné otázky a na základě výzkumu jsou uvedeny návrhy neplýtvacích kampaní pro Zachraň jídlo pro jednotlivé generace X, Y a Z. |
Klíčová slova: | Plýtvání potravinami; Chování spotřebitelů; Nezisková organizace |
Název práce: | Design of marketing campaign for the nonprofit organization Zachraň jídlo |
---|---|
Autor(ka) práce: | Páleníková, Hana |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Mokrejšová, Veronika |
Oponenti práce: | Strejcová, Anna |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The diploma thesis focuses on the problem of food waste. The aim of the thesis is to design a marketing campaign for the nonprofit organization Zachraň jídlo for each of the generations X, Y and Z. The theoretical part is devoted to defining basic concepts such as marketing campaign, marketing mix, characteristics of each generation, as well as basic statistics regarding food waste. The practical part introduces the nonprofit organisation Zachraň jídlo. The methodology used in the thesis will be a quantitative questionnaire survey, an analysis of the current communication of Zachraň jídlo and an analysis of the communication of similar foreign nonprofit organizations. In the conclusion, based on the research and on the answered set research questions, the suggestions of a non-wasteful campaign for each of the generations are being proposed. |
Klíčová slova: | Consumer behaviour; Nonprofit organization; Food waste |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní obchod |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra mezinárodního podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 14. 2. 2022 |
---|---|
Datum podání práce: | 30. 6. 2023 |
Datum obhajoby: | 6. 9. 2023 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/79705/podrobnosti |