Plýtváni potravinami: student jako spotřebitel

Název práce: Plýtváni potravinami: student jako spotřebitel
Autor(ka) práce: Holubová, Tereza
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Zeman, Jiří
Oponenti práce: Filipová, Alena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce se zabývá současnou problematikou plýtvání potravinami, je složena z literární rešerše a praktické části. Literární rešerše má za cíl představit problematiku plýtvání potravinami v širším rámci. V úvodní kapitole jsou vymezeny základní pojmy. Dále je popsána aktuální situace ve světě, ale i v EU a jsou představeny sociální, ekonomické a enviromentální důsledky spojené s plýtváním potravinami. Následně je jedna kapitola věnována plýtvání potravinami v domácnostech. Poslední část literární rešerše se zaměřuje na plýtvání potravinami mezi studenty a na faktory, které je při plýtvání potravinami ovlivňují. Hlavním cílem praktické části je na základě vlastního výzkumu srovnat plýtvání potravinami mezi dvěma typy studentů, kolejními studenty a studentem žijícím v domácnosti s rodiči. Praktická část obsahuje podrobné výsledky "plýtvacích deníků". Hlavní rozdíly v jejich plýtvání jsou zpracovány ve srovnávací analýze. Poslední kapitola se soustředí na možná řešení, která by mohla snížit plýtvaní potravinami mezi studenty.
Klíčová slova: Plýtvání potravinami ; Potravinový odpad; Plýtvání potravinami mezi studenty; Plýtvání potravinami v domácnostech
Název práce: Food waste: student as a consumer
Autor(ka) práce: Holubová, Tereza
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Zeman, Jiří
Oponenti práce: Filipová, Alena
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor's thesis addresses the current issue of food waste and consists of a literature review and a practical section. The literature review aims to present the issue of food waste in a broader context. Basic terms are defined in the introductory chapter. Subsequently, the current situation worldwide, as well as in the EU, is described, along with the social, economic, and environmental consequences associated with food waste. One chapter is dedicated to food waste in households. The last part of the literature review focuses on food waste among students and the factors influencing it. The main objective of the practical section is to compare food waste between two types of students, dormitory students, and students living with their parents, based on original research. The practical part includes detailed results from food waste diaries. The main differences in their waste habits are analyzed in a comparative analysis. The last chapter concentrates on possible solutions that could reduce food waste among students.
Klíčová slova: Food waste; Food loss; Food waste among students; Household food waste

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 6. 2023
Datum podání práce: 25. 4. 2024
Datum obhajoby: 2024

Soubory ke stažení

Soubory budou k dispozici až po obhajobě práce.

    Poslední aktualizace: