Dizajn mobilnej aplikácie pre rezervačný systém podikateľov

Název práce: Dizajn mobilnej aplikácie pre rezervačný systém podnikateľov
Autor(ka) práce: Škop, Radovan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Vondra, Zdeněk
Oponenti práce: Fuchsa, David
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá dizajnovým návrhom mobilnej aplikácie pre poskytovateľov rôznych druhov služieb pre podporu ich administratívnych procesov a ich klientov pre uľahčenie vyhľadávania medzi poskytovateľmi a zjednodušenie procesu rezervácie termínov. Komunikácie medzi poskytovateľmi služieb a ich klientmi je zložitý proces rozdelený do viacerých častí. Klienti vynakladajú značné množstvo času na vyhľadávanie poskytovateľov služieb, komunikáciu s nimi a rezerváciu termínov. Poskytovatelia služieb sú zahltený administratívou prácou ohľadom ich podnikania. Pre optimálne fungovanie procesu je potrebné minimalizovať administratívnu prácu poskytovateľov služieb a na klientskej strane podporiť integráciu poskytovateľov do jedného miesta, kde budú ľahko objaviteľný a proces objednávania bude jednoduchý. Pre riešenie tohoto problému bol vybraný projekt „Bookinbio“. Na základe nadobudnutých poznatkov bol pripravený návrh UX a UI prototypu mobilnej aplikácie Bookinbio za využitia metódy Double Diamond. Navrhnutý prototyp prešiel testovaním použiteľnosti z klientskej a administratívnej časti. Na základe akceptačných kritérií bol návrh CEO projektu Bookinbio schválený a akceptovaný.
Klíčová slova: analýza; ux; prototyp; Dvojitý diamant; návrh aplikácie; ui
Název práce: Dizajn mobilnej aplikácie pre rezervačný systém podikateľov
Autor(ka) práce: Škop, Radovan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Vondra, Zdeněk
Oponenti práce: Fuchsa, David
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá designovým návrhem mobilní aplikace pro poskytovatele různých druhů služeb pro podporu jejich administrativních procesů a jejich klientů pro ulehčení vyhledávání mezi poskytovateli a zjednodušení procesu rezervace termínů. Komunikace mezi poskytovateli služeb a jejich klienty je složitý proces rozdělený do vícerých částí. Klienti vynakládají značné množství času na vyhledávaní poskytovatelů služeb, komunikaci s nimi a rezervaci termínů. Poskytovatele služeb jsou zahlceni administrativní prací vzhledem na jejich podnikání. Pro optimální fungování procesu je potřebné minimalizovat administrativní práci poskytovatelů služeb a na klientské straně podpořit integraci poskytovatelů do jednoho místa, kde budou lehko objevitelní a proces objednávání bude jednoduchý. Pro řešení tohoto problému byl vybraný projekt „Bookinbio“. Na základě získaných poznatků byl připravený návrh UX a UI prototypu mobilní aplikace Bookinbio za využití metody Double Diamond. Navrhnutý prototyp prošel testováním použitelnosti z klientské a administrativní časti. Na základě akceptačních kritérií bol návrh CEO projektu Bookinbio schválený a akceptovaný.
Klíčová slova: Dvojitý diamant; návrh aplikace; prototyp; analýza; ux; ui
Název práce: Design of a mobile application for a business reservation system
Autor(ka) práce: Škop, Radovan
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Vondra, Zdeněk
Oponenti práce: Fuchsa, David
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The diploma thesis addresses the design of a mobile application for providers of various types of services to support their administrative processes and their clients to facilitate the search among providers and simplify the appointment booking process. Communication between service providers and their clients is a complex process divided into several parts. Clients spend a significant amount of time searching for service providers and communicating with them to book an appointment. Service providers are overwhelmed with administrative work regarding their business. For optimal functioning of the process, it is necessary to minimize the administrative work of service providers. On the client side, it is necessary to support the integration of providers into one place where they will be easily discoverable, and the ordering process will be simple. To solve this problem, the "Bookinbio" project was selected. Based on the gained knowledge, a UX and UI design prototype of the Bookinbio mobile application was prepared using the Double Diamond method. The proposed prototype underwent usability testing from both the client and administrative sides. Based on the acceptance criteria, the design was approved and accepted by the CEO of the Bookinbio project.
Klíčová slova: application design; prototype; Double Diamond; analysis; ux; ui

Informace o studiu

Studijní program / obor: Informační systémy a technologie/UX výzkum a design
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra multimédií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 30. 10. 2023
Datum podání práce: 29. 4. 2024
Datum obhajoby: 28. 5. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/86568/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: