Slaďování pracovního a osobního života ve vybrané bankovní organizaci

Název práce: Slaďování pracovního a osobního života ve vybrané bankovní organizaci
Autor(ka) práce: Matyášková, Aneta
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku work-life balance (WLB) v bankovním prostředí. Cílem této práce je navrhnout vhodná doporučení k efektivnějšímu využívání nástrojů WLB ve vybrané bankovní organizaci. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část se věnuje vymezení konceptu work-life balance, popisu nástrojů WLB a specifikaci prostředí českého bankovního sektoru a bankovních organizací, coby zaměstnavatelů a ve vztahu k WLB. V rámci praktické části je charakterizována vybraná bankovní organizace. Na základě výsledků dotazníkového šetření se zaměstnanci banky a polostrukturovaného rozhovoru s HR manažerkou banky jsou identifikovány silné a slabé stránky nástrojů WLB vybrané bankovní organizace a formulována doporučení. Výsledky této práce mohou vedle doporučení pro zkoumanou bankovní organizaci přinést i ucelenější pohled na současný stav WLB zaměstnanců ve vysoce konkurenčním bankovním prostředí.
Klíčová slova: flexibilní formy zaměstnání; bankovní sektor ČR; Work-life balance; nástroje WLB; péče o zaměstnance
Název práce: Work-life balance in a selected banking organization
Autor(ka) práce: Matyášková, Aneta
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The bachelor thesis focuses on the issue of work-life balance (WLB) in the banking environment. The goal of this thesis is to propose appropriate recommendations for more effective use of WLB instruments in a selected banking organization. The thesis is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part is devoted to the definition of the concept of work-life balance, description of WLB instruments and specification of the environment of the Czech banking sector and banking organizations as employers and in relation to WLB. Within the practical part, the selected banking organization is characterized. Based on the results of a questionnaire survey with bank employees and a semi-structured interview with the bank's HR manager, the strengths and weaknesses of the WLB instruments of the selected banking organization are identified and recommendations are formulated. The results of this work, in addition to recommendations for the banking organization under study, can provide a more comprehensive insight into the current state of employee WLB in a highly competitive banking environment.
Klíčová slova: flexible forms of employment; banking sector in the Czech Republic; Work-life balance; WLB instruments; employee care

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 21. 9. 2023
Datum podání práce: 12. 5. 2024
Datum obhajoby: 6. 6. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/85524/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: