Vliv online platforem komunikace na efektivitu interní komunikace fastfoodového řetězce

Název práce: Vliv online platforem komunikace na efektivitu interní komunikace fastfoodového řetězce
Autor(ka) práce: Vančura, Jonáš
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Petrů, Jaroslav
Oponenti práce: Uhlířová, Tereza
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá dynamikou digitálních komunikačních nástrojů v interním provozu řetězce rychlého občerstvení s cílem odhalit složitý dopad těchto technologií na efektivitu organizace a zapojení zaměstnanců. Práce analyzuje interní komunikaci ve vybraném fastfoodovém řetězci. Prostřednictvím přístupu smíšených metod, kombinujícího kvantitativní data ze strukturovaného dotazníkového šetření s kvalitativními poznatky z hloubkových rozhovorů, práce identifikuje současné problémy a prozkoumává jejich základní příčiny v kontextu digitální interní komunikace. Teoretický rámec poskytuje ucelený přehled současných trendů a osvědčených postupů v oblasti nástrojů digitální komunikace v organizacích a vytváří předpoklady pro empirické šetření ve vybrané společnosti rychlého občerstvení. Praktická analýza odhaluje konkrétní komunikační bariéry a neefektivity, což vede k souboru na míru šitých doporučení určených ke zvýšení efektivity komunikace. Výsledky ukázaly, že efektivní interní komunikace zlepšuje pracovní výkon a spokojenost zaměstnanců, zatímco implementace digitálních nástrojů, může snížit informační šum a zvýšit informovanost; závěrem je, že kvalitní komunikační strategie jsou klíčové pro celkovou efektivitu organizace. Zjištění přispívají k širšímu diskurzu o optimalizaci digitálních komunikačních platforem pro zlepšení výkonnosti organizace a spokojenosti zaměstnanců a nabízejí realizovatelné strategie pro podniky nejen v oblasti rychlého občerstvení.
Klíčová slova: Online komunikace; Komunikační kanály; Interní komunikace
Název práce: Impact of Online Communication Platforms on the Effectiveness of Internal Communication in a Fast-Food Chain
Autor(ka) práce: Vančura, Jonáš
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Petrů, Jaroslav
Oponenti práce: Uhlířová, Tereza
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor's thesis explores the dynamics of digital communication tools in the internal operations of a fast food chain, aiming to uncover the complex impact of these technologies on organizational efficiency and employee engagement. The thesis analyzes internal communication within a selected fast food chain. Using a mixed-methods approach, combining quantitative data from structured surveys with qualitative insights from in-depth interviews, the study identifies current issues and examines their underlying causes in the context of digital internal communication. The theoretical framework provides a comprehensive overview of current trends and best practices in organizational digital communication tools, laying the groundwork for empirical research in the chosen fast food company. The practical analysis reveals specific communication barriers and inefficiencies, leading to a set of tailored recommendations designed to enhance communication efficiency. The results indicated that effective internal communication improves employee performance and satisfaction, while the implementation of digital tools can reduce information noise and increase awareness; the conclusion is that quality communication strategies are crucial for overall organizational efficiency. The findings contribute to the broader discourse on optimizing digital communication platforms to improve organizational performance and employee satisfaction, offering actionable strategies for businesses not only in the fast food sector.
Klíčová slova: Internal communication; Online communication; Communication channels

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra manažerské psychologie a sociologie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 16. 2. 2024
Datum podání práce: 15. 5. 2024
Datum obhajoby: 11. 6. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/87563/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: