Marketingový plán penzionu s restaurací
Název práce: | Marketingový plán penzionu s restaurací |
---|---|
Autor(ka) práce: | Jandačová, Ludmila |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Černá, Jitka |
Oponenti práce: | Stejskalová, Lenka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem bakalářské práce je návrh marketingového plánu restaurace s penzionem na příští rok, který povede ke zlepšení marketingové komunikace podniku. V teoretické části jsou nejprve vysvětleny pojmy jako marketingový mix, marketingová komunikace a marketingový plán. Dále jsou popsána specifika marketingu služeb, ubytovacích a stravovacích služeb. Praktická část se nejprve zabývá analýzou mikro- a makrookolí podniku, konkrétně analýzou zákazníka, analýzou současných marketingových aktivit, analýzou konkurence a následně PEST analýzou. Součástí práce je kvalitativní výzkum v podobě hloubkových individuálních rozhovorů s vlastníkem a zákazníky podniku. Výsledkem je SWOT analýza, na kterou navazují definované marketingové cíle, návrhy na nové marketingové aktivity a doporučení na zlepšení aktivit současných. |
Klíčová slova: | ubytovací služby; marketing služeb; restaurace; marketingový plán |
Název práce: | Marketing plan of a guesthouse with a restaurant |
---|---|
Autor(ka) práce: | Jandačová, Ludmila |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Černá, Jitka |
Oponenti práce: | Stejskalová, Lenka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of the bachelor thesis is to propose a marketing plan for the restaurant and guesthouse for the next year, which will lead to an improvement in the marketing communication of the company. In the theoretical part, the concepts such as marketing mix, marketing communication and marketing plan are first explained. Then the specifics of marketing services, accommodation and food services are described. The practical part first deals with the analysis of the micro- and macro-environment of the company, namely customer analysis, analysis of current marketing activities, competitor analysis and then PEST analysis. The thesis includes qualitative research in the form of in-depth individual interviews with the owner and customers of the business. The result is a SWOT analysis followed by defined marketing objectives, suggestions for new marketing activities and recommendations for improving current activities. |
Klíčová slova: | accommodation services; marketing services; restaurant; marketing plan |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra marketingu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 20. 9. 2023 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 5. 2024 |
Datum obhajoby: | 30. 5. 2024 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/85485/podrobnosti |