Marketingová stratégia rodinného hotela v Bojniciach

Název práce: Marketingová stratégia rodinného hotela v Bojniciach
Autor(ka) práce: Stupková, Jana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Lukášová, Renata
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavným cieľom tejto diplomovej práce je navrhnúť marketingovú stratégiu pre rodinný hotel v Bojniciach. Čiastkovým cieľom práce je stanoviť ukazovatele pre hodnotenie úspešnosti marketingovej stratégie. Teoretická časť práce sa venuje predstaveniu mesta Bojnice a následne literárnej rešerši zameranej na marketingovú stratégiu a marketingový mix a ich špecifiká v odvetví cestovného ruchu a hotelierstva. V praktickej časti je k vytvoreniu návrhu marketingovej stratégie vykonaná analýza marketingového mixu sledovaného hotela, analýza vonkajšieho prostredia hotela pomocou PESTLE analýzy a Porterovho modelu piatich síl. Analýza marketingového mixu je vykonaná na základe informácií z rozhovoru s marketingovou manažérkou hotela. Súčasťou práce je aj dotazníkové šetrenie zamerané na zistenie povedomia u obyvateľov okresu Prievidza o hoteli a jeho ponuke pre tento segment zákazníkov. Na základe výsledkov a zistení z jednotlivých analýz a dotazníkového šetrenia je vykonaná SWOT analýza sledovaného hotela. Návrh marketingovej stratégie hotel obsahuje marketingové ciele hotela pre nasledujúci rok, odporúčania ohľadom marketingového mixu hotela a ukazovatele hodnotenia úspešnosti marketingovej stratégie. V rámci marketingového mixu je hotelu odporučené rozšírenie ponuky hotela v súvislosti s rozšírením spolupráce s okolitými subjektami cestovného ruchu, otvorenie kaviarne v hoteli či sponzoring miestneho basketbalového klubu. Ukazovatele pre hodnotenie úspešnosti navrhovanej marketingovej stratégie zahŕňajú tržby, ukazovatele RevPAR a ADR a nefinančné ukazovatele ako návštevnosť webovej stránky hotela alebo „engagement rate“ na sociálnych sieťach.
Klíčová slova: hotel; marketingová stratégia; marketingový mix; Bojnice
Název práce: Marketingová stratégia rodinného hotela v Bojniciach
Autor(ka) práce: Stupková, Jana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Lukášová, Renata
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Hlavním cílem této práce je návrh marketingové strategie rodinného hotelu v Bojnicích. Dílčím cílem práce je stanovení ukazatelů pro hodnocení úspěšnosti marketingové strategie. Teoretická část práce se zabývá představením města Bojnice a následně rešerší literatury, která se zaměřuje na marketingovou strategii a marketingový mix, včetně jejich specifik v cestovním ruchu a hotelnictví. V praktické části je provedena analýza marketingového mixu sledovaného hotelu, analýza vnějšího prostředí hotelu pomocí PESTLE analýzy a Porterova modelu pěti sil s cílem vytvořit návrh vhodné a efektivní marketingové strategie. Analýza marketingového mixu je zpracována prostřednictvím informací z rozhovoru s marketingovým manažerem hotelu. Součástí práce je také dotazníkové šetření zaměřené na zjištění informovanosti obyvatel okresu Prievidza o hotelu a jeho nabídce pro tento segment zákazníků. Na základě výsledků a zjištění jednotlivých analýz a dotazníkového šetření je následně provedena SWOT analýza zkoumaného hotelu. Návrh marketingové strategie hotelu obsahuje marketingové cíle hotelu na příští rok, doporučení týkající se marketingového mixu hotelu a ukazatele pro hodnocení úspěšnosti marketingové strategie. V rámci marketingového mixu je hotelu mimo jiné doporučeno rozšíření nabídky hotelu v souvislosti s rozšířením spolupráce s okolními subjekty cestovního ruchu, otevření kavárny v hotelu a sponzorování místního basketbalového klubu. Mezi ukazatele hodnocení úspěšnosti navrhované marketingové strategie jsou na základě stanovených cílů zařazeny tržby, RevPAR a ADR a nefinanční ukazatele, jako je návštěvnost webových stránek hotelu nebo "engagement rate" na sociálních sítích.
Klíčová slova: Bojnice; hotel; marketingová strategie; marketingový mix
Název práce: Marketing strategy of a family hotel in Bojnice
Autor(ka) práce: Stupková, Jana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Lukášová, Renata
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The main objective of this thesis is to propose a marketing strategy for a family hotel in Bojnice. The sub-objective of the thesis is to establish indicators for evaluating the success of the marketing strategy. The theoretical part of the thesis is devoted to the introduction of the town of Bojnice and then literature review focused on marketing strategy and marketing mix and their specifics in the tourism and hotel industry. In the practical part, the analysis of the marketing mix of the observed hotel, the analysis of the external environment of the hotel using PESTLE analysis and Porter's Five Forces Model are carried out in order to create a proposal of the marketing strategy. The marketing mix analysis is done based on the information from the interview with the marketing manager of the hotel. The thesis also includes a questionnaire aimed at finding out the awareness of the inhabitants of the Prievidza district about the hotel and its offer for this customer segment. Based on the results and findings of the individual analyses and the questionnaire, a SWOT analysis of the hotel is conducted. The proposal of the hotel marketing strategy includes the marketing objectives of the hotel for the next year, recommendations regarding the marketing mix of the hotel and indicators for evaluating the success of the marketing strategy. Within the marketing mix, the hotel is recommended to expand its offer in connection with the expansion of cooperation with the surrounding tourism entities, opening a café in the hotel or sponsoring a local basketball club. Indicators for evaluating the success of the proposed marketing strategy include sales, RevPAR and ADR, and non-financial indicators such as traffic to the hotel's website or "engagement rate" on social media.
Klíčová slova: hotel; marketing strategy; marketing mix; Bojnice

Informace o studiu

Studijní program / obor: Cestovní ruch
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 14. 9. 2023
Datum podání práce: 30. 6. 2024
Datum obhajoby: 2024

Soubory ke stažení

Soubory budou k dispozici až po obhajobě práce.

    Poslední aktualizace: