Strategická analýza společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika, s.r.o

Název práce: Strategická analýza společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika, s.r.o
Autor(ka) práce: Liu, Longkai
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Krause, Josef
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je s pomocí nástrojů strategické analýzy zhodnotit současnou pozici společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika, s.r.o. a analyzovat na ní působící vlivy. Vlastním přínosem práce je vytvoření strategických doporučení, jakým směrem by se mohla společnost ubírat, aby zůstala konkurenceschopná. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány a definovány základní pojmy související s poradenstvím, strategickou analýzou a metodami pro její provedení. V praktické části se pak aplikují teoretické poznatky na vybranou společnost. Samotná strategická analýza se skládá z externí a interní analýzy, výstupy z těchto dvou analýz pak slouží jako podklad pro sestavení SWOT analýzy a strategických doporučení. Závěrem jsou shrnuty všechny podstatné poznatky vycházející ze strategické analýzy a vygenerována strategická doporučení.
Klíčová slova: makrookolí; strategická analýza; strategie; SWOT analýza; mikrookolí; vnitřní zdroje podniku
Název práce: Strategic analysis of PricewaterhouCoopers Česká republika, s.r.o
Autor(ka) práce: Liu, Longkai
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Krause, Josef
Oponenti práce: -
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis aims to evaluate the current position of PricewaterhouseCoopers Česká republika, s.r.o. with the help of strategic analysis tools and analyze the influences acting on it. The actual benefit of the work is the creation of strategic recommendations on which direction the company could go to remain competitive. The work is divided into a theoretical and a practical part. In the theoretical part, basic terms related to consulting, strategic analysis and methods for its implementation are described and defined. In the practical part, the theoretical knowledge is then applied to the selected company. The strategic analysis itself consists of an external and internal analysis, the outputs of these two analyses then serve as a basis for compiling a SWOT analysis and strategic recommendations. In the end, all the essential findings based on the strategic analysis are summarized and strategic recommendations are generated.
Klíčová slova: strategic analysis; strategy; SWOT analysis; micro-environment; macro-environment; company’s internal resources

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 4. 2024
Datum podání práce: 17. 9. 2024
Datum obhajoby: 2024

Soubory ke stažení

Soubory budou k dispozici až po obhajobě práce.

    Poslední aktualizace: