The topic of possibilities of marketing orientation on the organic market

Thesis title: Možnosti marketingové orientace na trhu bioproduktů
Author: Bulová, Jitka
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Koudelka, Jan
Opponents: Maňáková, Martina
Thesis language: Česky
Abstract:
Diplomová práce na téma Možnosti marketingové orientace na trhu bioproduktů se zabývá problematikou ekologického zemědělství a biopotravin. První část práce slouží k seznámení se s touto problematikou. Jsou zde charakterizovány rozdíly mezi zemědělstvím ekologickým a konvenčním, výhody a nevýhody ekologického zemědělství, specifikace živočišné a rostlinné výroby, podmínky, které musí být splněny v případě přechodu ze zemědělství konvečního na ekologické, následné kontroly dodržování podmínek stanovených zákonem. Další část je věnována biopotravinám a jejich charakteristice, certifikaci biopotravin a marketingu. Praktická část práce zahrnuje vlastní šetření zabývající se povědomím spotřebitelů o biopotravinách. V závěru práce jsou uvedena specifika ekologického zemědělství a biopotravin a na základě provedené analýzy a navržena možná doporučení v oblasti marketingové orientace.
Keywords: biopotraviny a marketing; biopotravina; konvenční zemědělství; ekologické zemědělství
Thesis title: The topic of possibilities of marketing orientation on the organic market
Author: Bulová, Jitka
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Koudelka, Jan
Opponents: Maňáková, Martina
Thesis language: Česky
Abstract:
Diploma thesis on the topic of possibilities of marketing orientation on the organic market deals with organic farming and organic food. The first part is to get familiar with this issue. There are characterized differences between organic and conventional farming, the advantages and disadvantages of organic farming, animal and plant specifications of production, conditions that must be met if the transition from conventional to organic farming, the follow-up compliance with the conditions laid down by law. Another section is devoted to organic food and their characterization, organic certification and marketing. The practical part includes its own investigation with an awareness of consumers about organic food. The conclusion gives the specifics of organic farming and organic food, and based on the analysis and possible recommendations on marketing orientation.
Keywords: organic food and marketing; organic food; conventional farming; Organic farming

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Marketing

Information on submission and defense

Date of assignment: 17. 10. 2009
Date of submission: 9. 5. 2010
Date of defense: 14. 9. 2010
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/24840/podrobnosti

Files for download

    Last update: