Food services provided within the air transport
Thesis title: | Stravovacie služby poskytované v leteckej doprave |
---|---|
Author: | Flamíková, Dominika |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Vaško, Martin |
Opponents: | Zábranská, Hana |
Thesis language: | Slovensky |
Abstract: | Táto práca sa zaoberá stravovacími službami v leteckej doprave. Prvá kapitola má za úlohu predstaviť leteckú dopravu, vplyvy, ktoré na ňu pôsobili v poslednom desaťročí a súčasné trendy v poskytovaní služieb na palube lietadla. Druhá kapitola je venovaná stravovacím službám v leteckej doprave. Obsahuje napríklad systém stravovania v nízkonákladových leteckých spoločnostiach a podrobný popis systému kritických kontrolných bodov HACCP. Tretia kapitola komplexne objasňuje činnosť leteckých cateringových spoločností. Štvrtá obsahuje dôležitú analýzu šiestich najvýznamnejších svetových cateringových spoločností v leteckej doprave. V poslednej piatej kapitole sú vymenované a popísané súčasné trendy, novinky a predpoklady vývoja odvetvia. |
Keywords: | catering; stravovacie služby; cateringové spoločnosti; letecká doprava |
Thesis title: | Stravovací služby poskytované v letecké dopravě |
---|---|
Author: | Flamíková, Dominika |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Vaško, Martin |
Opponents: | Zábranská, Hana |
Thesis language: | Slovensky |
Abstract: | Tato práce se zabývá stravovacími službami v letecké dopravě. První kapitola má za úkol představit leteckou dopravu, vplyvy, které na ni působili v posledním desetiletí a současné trendy v poskytování služeb na palubě letadla. Druhá kapitola je věnována stravovacím službám v letecké dopravě. Obsahuje například systém stravování v nízkonákladových leteckých společnostech a podrobný popis systému kritických kontrolních bodů HACCP. Třetí kapitola komplexně objasňuje činnost leteckých cateringových společností. Čtvrtá obsahuje důležitou analýzu šesti nejvýznamnějších světových cateringových společností v letecké dopravě. V poslední páté kapitole jsou vyjmenované a popsané současné trendy, novinky a předpoklady vývoje odvětví. |
Keywords: | cateringové společnosti; catering; stravovací služby; letecká doprava |
Thesis title: | Food services provided within the air transport |
---|---|
Author: | Flamíková, Dominika |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Vaško, Martin |
Opponents: | Zábranská, Hana |
Thesis language: | Slovensky |
Abstract: | This thesis is devoted to food services provided within the air transport. The first chapter introduces the air transport, influences on it during the last ten years and current trends in onboard services. The second chapter is dedicated to food services in the air transport. It contains for example system of boarding in case of low cost carriers and detailed description of Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). The third chapter comprehensively describes operation of the flight catering companies. The fourth one contains analysis of six most important flight caterers in the world. The last chapter lists and describes current trends, news and assumptions for the industry. |
Keywords: | food services; catering companies; air transport; catering |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 20. 12. 2010 |
---|---|
Date of submission: | 25. 5. 2011 |
Date of defense: | 25. 5. 2011 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/29632/podrobnosti |