Stravovací služby poskytované v letecké dopravě
Název práce: | Stravovacie služby poskytované v leteckej doprave |
---|---|
Autor(ka) práce: | Flamíková, Dominika |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Vaško, Martin |
Oponenti práce: | Zábranská, Hana |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Táto práca sa zaoberá stravovacími službami v leteckej doprave. Prvá kapitola má za úlohu predstaviť leteckú dopravu, vplyvy, ktoré na ňu pôsobili v poslednom desaťročí a súčasné trendy v poskytovaní služieb na palube lietadla. Druhá kapitola je venovaná stravovacím službám v leteckej doprave. Obsahuje napríklad systém stravovania v nízkonákladových leteckých spoločnostiach a podrobný popis systému kritických kontrolných bodov HACCP. Tretia kapitola komplexne objasňuje činnosť leteckých cateringových spoločností. Štvrtá obsahuje dôležitú analýzu šiestich najvýznamnejších svetových cateringových spoločností v leteckej doprave. V poslednej piatej kapitole sú vymenované a popísané súčasné trendy, novinky a predpoklady vývoja odvetvia. |
Klíčová slova: | catering; stravovacie služby; cateringové spoločnosti; letecká doprava |
Název práce: | Stravovací služby poskytované v letecké dopravě |
---|---|
Autor(ka) práce: | Flamíková, Dominika |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Vaško, Martin |
Oponenti práce: | Zábranská, Hana |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Tato práce se zabývá stravovacími službami v letecké dopravě. První kapitola má za úkol představit leteckou dopravu, vplyvy, které na ni působili v posledním desetiletí a současné trendy v poskytování služeb na palubě letadla. Druhá kapitola je věnována stravovacím službám v letecké dopravě. Obsahuje například systém stravování v nízkonákladových leteckých společnostech a podrobný popis systému kritických kontrolních bodů HACCP. Třetí kapitola komplexně objasňuje činnost leteckých cateringových společností. Čtvrtá obsahuje důležitou analýzu šesti nejvýznamnějších světových cateringových společností v letecké dopravě. V poslední páté kapitole jsou vyjmenované a popsané současné trendy, novinky a předpoklady vývoje odvětví. |
Klíčová slova: | cateringové společnosti; catering; stravovací služby; letecká doprava |
Název práce: | Food services provided within the air transport |
---|---|
Autor(ka) práce: | Flamíková, Dominika |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Vaško, Martin |
Oponenti práce: | Zábranská, Hana |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | This thesis is devoted to food services provided within the air transport. The first chapter introduces the air transport, influences on it during the last ten years and current trends in onboard services. The second chapter is dedicated to food services in the air transport. It contains for example system of boarding in case of low cost carriers and detailed description of Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP). The third chapter comprehensively describes operation of the flight catering companies. The fourth one contains analysis of six most important flight caterers in the world. The last chapter lists and describes current trends, news and assumptions for the industry. |
Klíčová slova: | food services; catering companies; air transport; catering |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 20. 12. 2010 |
---|---|
Datum podání práce: | 25. 5. 2011 |
Datum obhajoby: | 25. 5. 2011 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/29632/podrobnosti |