Wine in gastronomy and tourism in Slovakia

Thesis title: Víno v gastronómii a cestovnom ruchu Slovenska
Author: Dobošová, Jana
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Vaško, Martin
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Nosnou témou tejto bakalárskej práce je víno ako jeden z motívov cestovného ruchu Slovenska a tiež pozícia vína v slovenskej gastronómii. Práca je rozdelená do troch hlavných častí. Prvá časť sa zaoberá vínom v spojení s kultúrou, gastronómiou a turizmom. Druhá časť práce je venovaná súčasnému stavu vinohradníctva a vinárstva na Slovensku, tretia časť popisuje súčasný stav vinárskej turistiky - enoturistiky na Slovensku a analyzuje potenciál vína v cestovnom ruch a gastronómii tejto krajiny.
Keywords: gastroturistika; vinohradníctvo; enoturistika; gastronómia; víno ; vinárska turistika
Thesis title: Víno v gastronómii a cestovnom ruchu Slovenska
Author: Dobošová, Jana
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Vaško, Martin
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Nosným tématem této bakalářské práce je víno jako jeden z motivů účasti na cestovním ruchu Slovenska a také pozice vína ve slovenské gastronomii. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část se zabývá vínem ve spojení s kulturou a jeho historií. Druhá část práce je věnována současnému stavu vinohradnictví a vinařství na Slovensku, třetí část pak popisuje současný stav vinařské turistiky - enoturistiky na Slovensku a analyzuje potenciál vína v cestovním ruchu a gastronomii této země.
Keywords: vinohradnictví; gastroturistika; enoturistika; víno ; gastronomie; vinařská turistika
Thesis title: Wine in gastronomy and tourism in Slovakia
Author: Dobošová, Jana
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Vaško, Martin
Thesis language: Slovensky
Abstract:
The thesis deals with wine as with the target of travelling in Slovakia and it focusses also on the position of this beverage in Slovak gastronomy. The work is divided into three main parts. The first one is dedicated to wine in connection with culture, gastronomy and tourism. The second part of the thesis is focussed on the current situation of viniculture in Slovakia and the last part describes the current position of enotourism and analyses the potential of wine in tourism and gastronomy of this country.
Keywords: gastrotourism; viniculture; gastronomy; enotourism; wine

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 12. 10. 2010
Date of submission: 15. 5. 2011
Date of defense: 25. 5. 2011
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/28031/podrobnosti

Files for download

    Last update: