Víno v gastronómii a cestovnom ruchu Slovenska
Název práce: | Víno v gastronómii a cestovnom ruchu Slovenska |
---|---|
Autor(ka) práce: | Dobošová, Jana |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Vaško, Martin |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Nosnou témou tejto bakalárskej práce je víno ako jeden z motívov cestovného ruchu Slovenska a tiež pozícia vína v slovenskej gastronómii. Práca je rozdelená do troch hlavných častí. Prvá časť sa zaoberá vínom v spojení s kultúrou, gastronómiou a turizmom. Druhá časť práce je venovaná súčasnému stavu vinohradníctva a vinárstva na Slovensku, tretia časť popisuje súčasný stav vinárskej turistiky - enoturistiky na Slovensku a analyzuje potenciál vína v cestovnom ruch a gastronómii tejto krajiny. |
Klíčová slova: | gastroturistika; vinohradníctvo; enoturistika; gastronómia; víno ; vinárska turistika |
Název práce: | Víno v gastronómii a cestovnom ruchu Slovenska |
---|---|
Autor(ka) práce: | Dobošová, Jana |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Vaško, Martin |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | Nosným tématem této bakalářské práce je víno jako jeden z motivů účasti na cestovním ruchu Slovenska a také pozice vína ve slovenské gastronomii. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část se zabývá vínem ve spojení s kulturou a jeho historií. Druhá část práce je věnována současnému stavu vinohradnictví a vinařství na Slovensku, třetí část pak popisuje současný stav vinařské turistiky - enoturistiky na Slovensku a analyzuje potenciál vína v cestovním ruchu a gastronomii této země. |
Klíčová slova: | vinohradnictví; gastroturistika; enoturistika; víno ; gastronomie; vinařská turistika |
Název práce: | Wine in gastronomy and tourism in Slovakia |
---|---|
Autor(ka) práce: | Dobošová, Jana |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Vaško, Martin |
Jazyk práce: | Slovensky |
Abstrakt: | The thesis deals with wine as with the target of travelling in Slovakia and it focusses also on the position of this beverage in Slovak gastronomy. The work is divided into three main parts. The first one is dedicated to wine in connection with culture, gastronomy and tourism. The second part of the thesis is focussed on the current situation of viniculture in Slovakia and the last part describes the current position of enotourism and analyses the potential of wine in tourism and gastronomy of this country. |
Klíčová slova: | gastrotourism; viniculture; gastronomy; enotourism; wine |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 12. 10. 2010 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 5. 2011 |
Datum obhajoby: | 25. 5. 2011 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/28031/podrobnosti |