Quality Assessment of Czech gastronomy in Prague

Thesis title: Hodnocení kvality české gastronomie v Praze
Author: Kolesniková, Radka
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Indrová, Jarmila
Thesis language: Česky
Abstract:
Diplomová práce pojednává o kvalitě gastronomických služeb v Praze. Cílem práce je zhodnotit současnou kvalitu nabízených gastronomických služeb v pražských restauracích z hlediska vnímání kvality ze strany zahraničních návštěvníků. Klíčovou částí diplomové práce je proto realizovaný primární výzkum mezi zahraničními účastníky cestovního ruchu, ze kterého vychází detekce vnímání kvality české gastronomie, odhalení řady nedostatků a následné navržení opatření za účelem zlepšení kvality poskytovaných služeb v gastronomických zařízeních v Praze. Této praktické části předchází i část teoretická, a sice přiblížení pojmu kvalita globálně i v oblasti gastronomie, metod hodnocení kvality a existujících systémů řízení kvality s možností získání certifikace. V práci jsou rovněž představeny aktuálně realizované projekty na podporu české gastronomie.
Keywords: zahraniční turisté; gastronomické služby; kvalita
Thesis title: Quality Assessment of Czech gastronomy in Prague
Author: Kolesniková, Radka
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Indrová, Jarmila
Thesis language: Česky
Abstract:
The graduation thesis deals the quality of Czech gastronomy in Prague. The goal of the thesis is to evaluate the contemporary quality of services provided in the Czech restaurants located in Prague from the view of tourists. Therefore, the main part of the thesis is the realized primary research among foreign participants of tourism. The detection of opinions about quality of Czech gastronomy, recovery of many faults and subsequent proposal of measure to improve the quality of Czech gastronomy in Prague results from this research. In the thesis, there is not only this practical part but also the theoretical part, namely description of the concept of quality globally and in the area of gastronomy, the methods of evaluation of quality and existing systems of quality direction with the possibility of certification. The contemporary realized projects for promotion of Czech gastronomy are also described in the thesis.
Keywords: gastronomic services; foreign tourists; quality

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 8. 6. 2010
Date of submission: 15. 12. 2010
Date of defense: 9. 6. 2011
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/26760/podrobnosti

Files for download

    Last update: