Hodnocení kvality české gastronomie v Praze

Název práce: Hodnocení kvality české gastronomie v Praze
Autor(ka) práce: Kolesniková, Radka
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Indrová, Jarmila
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce pojednává o kvalitě gastronomických služeb v Praze. Cílem práce je zhodnotit současnou kvalitu nabízených gastronomických služeb v pražských restauracích z hlediska vnímání kvality ze strany zahraničních návštěvníků. Klíčovou částí diplomové práce je proto realizovaný primární výzkum mezi zahraničními účastníky cestovního ruchu, ze kterého vychází detekce vnímání kvality české gastronomie, odhalení řady nedostatků a následné navržení opatření za účelem zlepšení kvality poskytovaných služeb v gastronomických zařízeních v Praze. Této praktické části předchází i část teoretická, a sice přiblížení pojmu kvalita globálně i v oblasti gastronomie, metod hodnocení kvality a existujících systémů řízení kvality s možností získání certifikace. V práci jsou rovněž představeny aktuálně realizované projekty na podporu české gastronomie.
Klíčová slova: zahraniční turisté; gastronomické služby; kvalita
Název práce: Quality Assessment of Czech gastronomy in Prague
Autor(ka) práce: Kolesniková, Radka
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Mlejnková, Lena
Oponenti práce: Indrová, Jarmila
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The graduation thesis deals the quality of Czech gastronomy in Prague. The goal of the thesis is to evaluate the contemporary quality of services provided in the Czech restaurants located in Prague from the view of tourists. Therefore, the main part of the thesis is the realized primary research among foreign participants of tourism. The detection of opinions about quality of Czech gastronomy, recovery of many faults and subsequent proposal of measure to improve the quality of Czech gastronomy in Prague results from this research. In the thesis, there is not only this practical part but also the theoretical part, namely description of the concept of quality globally and in the area of gastronomy, the methods of evaluation of quality and existing systems of quality direction with the possibility of certification. The contemporary realized projects for promotion of Czech gastronomy are also described in the thesis.
Klíčová slova: gastronomic services; foreign tourists; quality

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 6. 2010
Datum podání práce: 15. 12. 2010
Datum obhajoby: 9. 6. 2011
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/26760/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: