Korea - gastronomy as a part of cultural herritage

Thesis title: Korea - stravování jako součást kultury národa
Author: Danielová, Dorota
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Kondrashov, Alexey
Thesis language: Česky
Abstract:
Práce pojednává o významu stravování v rámci korejské kultury a jeho význam a možné způsoby využití v cestovním ruchu. Každá národní gastronomie je něčím specifická a tyto specifika jsou zde také charakterizovány, jak z pohledu skladby stravy, tak z pohledu tradic a etikety stolování.
Keywords: Cestovní ruch; Gastronomie; Korea
Thesis title: Korea - gastronomy as a part of cultural herritage
Author: Danielová, Dorota
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Kondrashov, Alexey
Thesis language: Česky
Abstract:
My thesis is about Korean cuisine, its ingredients, preparation methods and also traditions connected with preparation and consumption of food. I'm describing the importance of gastronomy in Korean culture, but also its importance and possibilities in tourism.
Keywords: Korea; Tourism; Gastronomy

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 2. 11. 2011
Date of submission: 15. 5. 2012
Date of defense: 31. 5. 2012
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/34321/podrobnosti

Files for download

    Last update: