Korea - gastronomy as a part of cultural herritage
Thesis title: | Korea - stravování jako součást kultury národa |
---|---|
Author: | Danielová, Dorota |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Kondrashov, Alexey |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Práce pojednává o významu stravování v rámci korejské kultury a jeho význam a možné způsoby využití v cestovním ruchu. Každá národní gastronomie je něčím specifická a tyto specifika jsou zde také charakterizovány, jak z pohledu skladby stravy, tak z pohledu tradic a etikety stolování. |
Keywords: | Cestovní ruch; Gastronomie; Korea |
Thesis title: | Korea - gastronomy as a part of cultural herritage |
---|---|
Author: | Danielová, Dorota |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Kondrashov, Alexey |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | My thesis is about Korean cuisine, its ingredients, preparation methods and also traditions connected with preparation and consumption of food. I'm describing the importance of gastronomy in Korean culture, but also its importance and possibilities in tourism. |
Keywords: | Korea; Tourism; Gastronomy |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 2. 11. 2011 |
---|---|
Date of submission: | 15. 5. 2012 |
Date of defense: | 31. 5. 2012 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/34321/podrobnosti |