Business plan - River Terrace Bar

Thesis title: Podnikatelský plán - River Terrace Bar
Author: Řezníček, Petr
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Krause, Josef
Opponents: Fuka, Martin
Thesis language: Česky
Abstract:
V dnešních pohostinských zařízeních má ekonomika mnohem větší význam, než samotná odbornost, proto se často zapomíná právě na tvorbu podnikatelského plánu v rané fázi podnikatelské činnosti. Předmětem mého podnikání jsem si zvolil provoz kabaretního baru ve stylu podniků z 30. let 20. století v nově vznikajícím hotelu River Terrace na pražském Smíchově. V teoretické části se zabývám postupy k vytvoření kvalitního podnikatelského plánu. Praktická část obsahuje konkrétní plán pro mou společnost přes podrobnou analýzu trhu a konkurence, plánování vhodné marketingové strategie až po sestavení provozního a finančního plánu včetně prognózy vývoje hospodaření na pět let dopředu. Cílem této práce je zjistit proveditelnost a reálnost podnikatelského záměru a dozvědět se, jaké šance má podnik na úspěch a zda by bylo vhodné do tohoto plánu investovat.
Keywords: bar; podnikatelský plán; kabaret; luxus; 30. léta
Thesis title: Business plan - River Terrace Bar
Author: Řezníček, Petr
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Krause, Josef
Opponents: Fuka, Martin
Thesis language: Česky
Abstract:
Even though it is often forgotten, the meaning of a business plan is of great importance to hospitality facilities and it should be created during an early stage of entrepreneurial activity. I focused on the operation of a 30s-style cabaret bar which is to be built as a part of prospective River Terrace hotel in Smichov, Prague. I analyse procedures that lead to the successful business plan in the theoretical part of my thesis. The practical part of my thesis contains a suitable plan for my company including detailed market analysis, competition analysis, marketing strategy planning, operational plan, financial plan and economic development forecast for 5 years. The aim of this report is to consider feasibility of the business plan, to consider its chances of success, and to decide whether the plan should be pursued.
Keywords: bar; business plan; luxury; cabaret; 30th years

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: The Department of Business Economics

Information on submission and defense

Date of assignment: 20. 10. 2011
Date of submission: 29. 4. 2012
Date of defense: 26. 6. 2012
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/33748/podrobnosti

Files for download

    Last update: