Importance of Marketing Concepts in Food Services
Thesis title: | Význam marketingových konceptů v oblasti pohostinství |
---|---|
Author: | Brůchová, Jana |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Valentová, Jana |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Ústředním tématem diplomové práce jsou marketingové koncepty. Jejím cílem je charakterizovat význam vytváření marketingových konceptů v pohostinství. Záměrem je zde uvést "příklady dobré praxe", a to prostřednictvím zanalyzování oceněných marketingových konceptů u vybraných restauračních podniků. Teoretická část práce je zaměřena na vymezení podstaty marketingu, hlavních marketingových prvků a jejich aplikaci na cestovní ruch, respektive pohostinství. Praktická část se skládá ze tří samostatných kapitol a využito v nich bylo ve velké míře především názorů odborníků z oboru, kteří poskytli interview nebo alespoň malý komentář k dané problematice. Pozornost je směřována také k vytyčení hlavních determinantů ovlivňujících volbu konceptu a k určení vztahu mezi marketingovými koncepty a marketingovými oceněními v gastronomii. |
Keywords: | bronzová plaketa Jaroslava Vašaty; oceněné marketingové koncepty; pohostinství |
Thesis title: | Importance of Marketing Concepts in Food Services |
---|---|
Author: | Brůchová, Jana |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Valentová, Jana |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The marketing concepts are the key topic of this thesis. Its aim is to define the point of creation of marketing concepts in the field of restaurant services. The intention here is to present the "good practice", via analysis of valued marketing concepts of chosen restaurants. The theoretical part is focused on the definition of marketing, main marketing elements and their application on tourism and hospitality. The practical part consists of three chapters featuring interview with the specialists from the field. Attention of the author is also directed towards the identification of key determinants affecting the choice of the concept and to determination of the relationship between marketing concepts and gastronomy awards. |
Keywords: | Jaroslav Vašata Prize; awarded marketing concepts; food services |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 5. 10. 2011 |
---|---|
Date of submission: | 15. 12. 2012 |
Date of defense: | 21. 1. 2013 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/33115/podrobnosti |