Význam marketingových konceptů v oblasti pohostinství
Název práce: | Význam marketingových konceptů v oblasti pohostinství |
---|---|
Autor(ka) práce: | Brůchová, Jana |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Valentová, Jana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Ústředním tématem diplomové práce jsou marketingové koncepty. Jejím cílem je charakterizovat význam vytváření marketingových konceptů v pohostinství. Záměrem je zde uvést "příklady dobré praxe", a to prostřednictvím zanalyzování oceněných marketingových konceptů u vybraných restauračních podniků. Teoretická část práce je zaměřena na vymezení podstaty marketingu, hlavních marketingových prvků a jejich aplikaci na cestovní ruch, respektive pohostinství. Praktická část se skládá ze tří samostatných kapitol a využito v nich bylo ve velké míře především názorů odborníků z oboru, kteří poskytli interview nebo alespoň malý komentář k dané problematice. Pozornost je směřována také k vytyčení hlavních determinantů ovlivňujících volbu konceptu a k určení vztahu mezi marketingovými koncepty a marketingovými oceněními v gastronomii. |
Klíčová slova: | bronzová plaketa Jaroslava Vašaty; oceněné marketingové koncepty; pohostinství |
Název práce: | Importance of Marketing Concepts in Food Services |
---|---|
Autor(ka) práce: | Brůchová, Jana |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Valentová, Jana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The marketing concepts are the key topic of this thesis. Its aim is to define the point of creation of marketing concepts in the field of restaurant services. The intention here is to present the "good practice", via analysis of valued marketing concepts of chosen restaurants. The theoretical part is focused on the definition of marketing, main marketing elements and their application on tourism and hospitality. The practical part consists of three chapters featuring interview with the specialists from the field. Attention of the author is also directed towards the identification of key determinants affecting the choice of the concept and to determination of the relationship between marketing concepts and gastronomy awards. |
Klíčová slova: | Jaroslav Vašata Prize; awarded marketing concepts; food services |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 5. 10. 2011 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 12. 2012 |
Datum obhajoby: | 21. 1. 2013 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/33115/podrobnosti |