Business plan of organic farm in Czech Republic

Thesis title: Podnikatelský záměr založení ekofarmy v České republice
Author: Soshnikova, Ksenia
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Valentová, Jana
Opponents: Machová, Božena
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem této diplomové práce je připravit podnikatelský záměr pro založení ekofarmy v České republice. Rodinný podnik má produkovat kvalitní zemědělské produkty, jako jehněčí maso, biomléko a další mléčné výrobky. Vedle tohoto zaměření bude podnik provozovat i ubytovací a stravovací služby ve čtyřhvězdičkovém penzionu s vlastní restaurací. Teoretická část práce je zaměřena na objasnění pojmu podnikání a opodstatnění potřeby tvorby podnikatelského plánu. Další kapitoly jsou věnovány udržitelnému rozvoji, ekoagroturistice a její návaznosti na ekologické zemědělství. V kapitole ekologické zemědělství jsou vysvětleny jeho základní principy a představen průřez historií a legislativou. Praktická část obsahuje podnikatelský plán, který byl založen na výsledcích provedené situační analýzy. Návrh podniku je rozdělen na obecný popis podniku, marketingovou a finanční část.
Keywords: venkovský cestovní ruch; biomaso; ekoagroturistika; ekologické zemědělství; podnikatelský plán; biomléko
Thesis title: Business plan of organic farm in Czech Republic
Author: Soshnikova, Ksenia
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Valentová, Jana
Opponents: Machová, Božena
Thesis language: Česky
Abstract:
The aim of this diploma thesis is to prepare a business plan of an organic farm in Czech Republic. Family business produces high quality agriculture products, as lamb meat, organic milk and other organic milk products. In addition a family company will operate accommodation and restaurant in the four star boarding house. Theoretical part is focused on the term entrepreneurship and justification of necessity for making business plan. Other chapters are devoted to sustainable development, eco-agro tourism and its interconnection to organic agriculture. The chapter about organic agriculture presents its principles and briefly deals with the history and legislation. Practical part includes business plan, which is based on the results of situation analysis. Business proposal of the organic farm is divided into general description of family business, marketing part and financial part.
Keywords: business plan; organic meat; eco-agro tourism; organic agriculture; rural tourism; organic milk

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 10. 4. 2012
Date of submission: 10. 5. 2013
Date of defense: 5. 6. 2013
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/37343/podrobnosti

Files for download

    Last update: