Business plan of organic farm in Czech Republic
Thesis title: | Podnikatelský záměr založení ekofarmy v České republice |
---|---|
Author: | Soshnikova, Ksenia |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Valentová, Jana |
Opponents: | Machová, Božena |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem této diplomové práce je připravit podnikatelský záměr pro založení ekofarmy v České republice. Rodinný podnik má produkovat kvalitní zemědělské produkty, jako jehněčí maso, biomléko a další mléčné výrobky. Vedle tohoto zaměření bude podnik provozovat i ubytovací a stravovací služby ve čtyřhvězdičkovém penzionu s vlastní restaurací. Teoretická část práce je zaměřena na objasnění pojmu podnikání a opodstatnění potřeby tvorby podnikatelského plánu. Další kapitoly jsou věnovány udržitelnému rozvoji, ekoagroturistice a její návaznosti na ekologické zemědělství. V kapitole ekologické zemědělství jsou vysvětleny jeho základní principy a představen průřez historií a legislativou. Praktická část obsahuje podnikatelský plán, který byl založen na výsledcích provedené situační analýzy. Návrh podniku je rozdělen na obecný popis podniku, marketingovou a finanční část. |
Keywords: | venkovský cestovní ruch; biomaso; ekoagroturistika; ekologické zemědělství; podnikatelský plán; biomléko |
Thesis title: | Business plan of organic farm in Czech Republic |
---|---|
Author: | Soshnikova, Ksenia |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Valentová, Jana |
Opponents: | Machová, Božena |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The aim of this diploma thesis is to prepare a business plan of an organic farm in Czech Republic. Family business produces high quality agriculture products, as lamb meat, organic milk and other organic milk products. In addition a family company will operate accommodation and restaurant in the four star boarding house. Theoretical part is focused on the term entrepreneurship and justification of necessity for making business plan. Other chapters are devoted to sustainable development, eco-agro tourism and its interconnection to organic agriculture. The chapter about organic agriculture presents its principles and briefly deals with the history and legislation. Practical part includes business plan, which is based on the results of situation analysis. Business proposal of the organic farm is divided into general description of family business, marketing part and financial part. |
Keywords: | business plan; organic meat; eco-agro tourism; organic agriculture; rural tourism; organic milk |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 10. 4. 2012 |
---|---|
Date of submission: | 10. 5. 2013 |
Date of defense: | 5. 6. 2013 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/37343/podrobnosti |