Podnikatelský záměr založení ekofarmy v České republice
Název práce: | Podnikatelský záměr založení ekofarmy v České republice |
---|---|
Autor(ka) práce: | Soshnikova, Ksenia |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Valentová, Jana |
Oponenti práce: | Machová, Božena |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této diplomové práce je připravit podnikatelský záměr pro založení ekofarmy v České republice. Rodinný podnik má produkovat kvalitní zemědělské produkty, jako jehněčí maso, biomléko a další mléčné výrobky. Vedle tohoto zaměření bude podnik provozovat i ubytovací a stravovací služby ve čtyřhvězdičkovém penzionu s vlastní restaurací. Teoretická část práce je zaměřena na objasnění pojmu podnikání a opodstatnění potřeby tvorby podnikatelského plánu. Další kapitoly jsou věnovány udržitelnému rozvoji, ekoagroturistice a její návaznosti na ekologické zemědělství. V kapitole ekologické zemědělství jsou vysvětleny jeho základní principy a představen průřez historií a legislativou. Praktická část obsahuje podnikatelský plán, který byl založen na výsledcích provedené situační analýzy. Návrh podniku je rozdělen na obecný popis podniku, marketingovou a finanční část. |
Klíčová slova: | venkovský cestovní ruch; biomaso; ekoagroturistika; ekologické zemědělství; podnikatelský plán; biomléko |
Název práce: | Business plan of organic farm in Czech Republic |
---|---|
Autor(ka) práce: | Soshnikova, Ksenia |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Valentová, Jana |
Oponenti práce: | Machová, Božena |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of this diploma thesis is to prepare a business plan of an organic farm in Czech Republic. Family business produces high quality agriculture products, as lamb meat, organic milk and other organic milk products. In addition a family company will operate accommodation and restaurant in the four star boarding house. Theoretical part is focused on the term entrepreneurship and justification of necessity for making business plan. Other chapters are devoted to sustainable development, eco-agro tourism and its interconnection to organic agriculture. The chapter about organic agriculture presents its principles and briefly deals with the history and legislation. Practical part includes business plan, which is based on the results of situation analysis. Business proposal of the organic farm is divided into general description of family business, marketing part and financial part. |
Klíčová slova: | business plan; organic meat; eco-agro tourism; organic agriculture; rural tourism; organic milk |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 10. 4. 2012 |
---|---|
Datum podání práce: | 10. 5. 2013 |
Datum obhajoby: | 5. 6. 2013 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/37343/podrobnosti |