Communication in organization

Thesis title: Komunikácia v organizácii
Author: Jacenková, Zuzana
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Kašparová, Eva
Opponents: Surynek, Alois
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá vnútropodnikovou komunikáciou a uplatnením teoretických znalostí danej problematiky pri analýze. Hlavným cieľom práce je rozbor fungovania komunikácie v konkrétnej spoločnosti a identifikácia jej nedostatkov. Teoretická časť objasňuje základné pojmy a charakterizuje komunikáciu zo všeobecného pohľadu. Identifikuje tiež ciele, funkcie a typy internej komunikácie ako jednej z typov podnikovej komunikácie. Tento oddiel tiež definuje efektívnu komunikáciu a určuje možné prekážky prenosu informácií. Teoretický základ je nasledovaný praktickou časťou, kde je urobená analýza na vybranej spoločnosti. Pre účely analýzy sú využité dve techniky, a to metóda pozorovania a dotazníkové šetrenie, ktorá dopĺňa informácie získané prvou použitou metódou a potvrdzuje či vyvracia jej výsledky.
Keywords: metóda pozorovania; dotazníkové šetrenie; interná komunikácia; komunikácia; analýza
Thesis title: Komunikace v organizaci
Author: Jacenková, Zuzana
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Kašparová, Eva
Opponents: Surynek, Alois
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vnitropodnikovou komunikací a uplatněním teoretických znalostí dané problematiky při analýze. Hlavním cílem práce je rozbor fungování komunikace v konkrétní společnosti a identifikace jejích nedostatků. Teoretická část objasňuje základní pojmy a charakterizuje komunikaci ze všeobecného pohledu. Identifikuje také cíle, funkce a typy interní komunikace jako jedné z typů podnikové komunikace. Tento oddíl také definuje efektivní komunikaci a určuje možné překážky přenosu informací. Teoretický základ je následován praktickou částí, kde je provedena analýza na vybrané společnosti. Pro účely analýzy jsou využity dvě techniky, a to metoda pozorování a dotazníkové šetření, která doplňuje informace získané první použitou metodou a potvrzuje či vyvrací její výsledky.
Keywords: interní komunikace; analýza; dotazníkové šetťení; komunikace; metoda pozorování
Thesis title: Communication in organization
Author: Jacenková, Zuzana
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Kašparová, Eva
Opponents: Surynek, Alois
Thesis language: Slovensky
Abstract:
This master thesis is dealing with the internal communication issue and the practical use of the theoretical knowledge in an analysis. The main aim of the thesis is to provide the analysis on a concrete corporation and to identify the main difficulties in the transmission of information. Theoretical part clarifies the elementary vocabulary and characterizes the communication in general. It identifies the aims, functions as well as the types of the internal communication as a part of the communication in an organization. There is the definition of effective communication and possible communication obstacles determined. The theoretical base is followed by practical part, where analysis on the specific company is provided. The two techniques were used for the purpose of analysis, the observation method and questionnaires, which complete information obtained from the first method used and confirm the results or otherwise.
Keywords: questionnaires; observation method; analysis; internal communication; Communication

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Managerial Psychology and Sociology

Information on submission and defense

Date of assignment: 8. 4. 2015
Date of submission: 15. 8. 2015
Date of defense: 15. 9. 2016
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/52571/podrobnosti

Files for download

    Last update: