Komunikace v organizaci

Název práce: Komunikácia v organizácii
Autor(ka) práce: Jacenková, Zuzana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kašparová, Eva
Oponenti práce: Surynek, Alois
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca sa zaoberá vnútropodnikovou komunikáciou a uplatnením teoretických znalostí danej problematiky pri analýze. Hlavným cieľom práce je rozbor fungovania komunikácie v konkrétnej spoločnosti a identifikácia jej nedostatkov. Teoretická časť objasňuje základné pojmy a charakterizuje komunikáciu zo všeobecného pohľadu. Identifikuje tiež ciele, funkcie a typy internej komunikácie ako jednej z typov podnikovej komunikácie. Tento oddiel tiež definuje efektívnu komunikáciu a určuje možné prekážky prenosu informácií. Teoretický základ je nasledovaný praktickou časťou, kde je urobená analýza na vybranej spoločnosti. Pre účely analýzy sú využité dve techniky, a to metóda pozorovania a dotazníkové šetrenie, ktorá dopĺňa informácie získané prvou použitou metódou a potvrdzuje či vyvracia jej výsledky.
Klíčová slova: metóda pozorovania; dotazníkové šetrenie; interná komunikácia; komunikácia; analýza
Název práce: Komunikace v organizaci
Autor(ka) práce: Jacenková, Zuzana
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kašparová, Eva
Oponenti práce: Surynek, Alois
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá vnitropodnikovou komunikací a uplatněním teoretických znalostí dané problematiky při analýze. Hlavním cílem práce je rozbor fungování komunikace v konkrétní společnosti a identifikace jejích nedostatků. Teoretická část objasňuje základní pojmy a charakterizuje komunikaci ze všeobecného pohledu. Identifikuje také cíle, funkce a typy interní komunikace jako jedné z typů podnikové komunikace. Tento oddíl také definuje efektivní komunikaci a určuje možné překážky přenosu informací. Teoretický základ je následován praktickou částí, kde je provedena analýza na vybrané společnosti. Pro účely analýzy jsou využity dvě techniky, a to metoda pozorování a dotazníkové šetření, která doplňuje informace získané první použitou metodou a potvrzuje či vyvrací její výsledky.
Klíčová slova: interní komunikace; analýza; dotazníkové šetťení; komunikace; metoda pozorování
Název práce: Communication in organization
Autor(ka) práce: Jacenková, Zuzana
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kašparová, Eva
Oponenti práce: Surynek, Alois
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This master thesis is dealing with the internal communication issue and the practical use of the theoretical knowledge in an analysis. The main aim of the thesis is to provide the analysis on a concrete corporation and to identify the main difficulties in the transmission of information. Theoretical part clarifies the elementary vocabulary and characterizes the communication in general. It identifies the aims, functions as well as the types of the internal communication as a part of the communication in an organization. There is the definition of effective communication and possible communication obstacles determined. The theoretical base is followed by practical part, where analysis on the specific company is provided. The two techniques were used for the purpose of analysis, the observation method and questionnaires, which complete information obtained from the first method used and confirm the results or otherwise.
Klíčová slova: questionnaires; observation method; analysis; internal communication; Communication

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra manažerské psychologie a sociologie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 4. 2015
Datum podání práce: 15. 8. 2015
Datum obhajoby: 15. 9. 2016
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/52571/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: