Innovations in ICE'N'GO! CZ, s.r.o
Thesis title: | Inovace ve společnosti ICE’N’GO! CZ, s.r.o |
---|---|
Author: | Tomšová, Kateřina |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Špaček, Miroslav |
Opponents: | Jiřinová, Kateřina |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Práce se zabývá inovacemi a jejich řízením s cílem zefektivnit inovační model dané společnosti. Teoretická část inovace nejprve definuje a klasifikuje, poté popisuje historický vývoj jednotlivých inovačních teorií a následně se věnuje managementu změn, který s inovacemi úzce souvisí. Teoretická část osahuje také metriky pro měření výsledných efektů nově zavedených řešení. Klíčovou roli hraje rozbor inovačního procesu umožňující efektivní řízení inovací. Praktická část se věnuje vybrané společnosti podnikající v boru gastronomie. Nejprve popisuje odvětví, ve kterém firma působí a následně představuje i samotnou společnost. Další část se věnuje rozboru a analýze stávajících inovačních aktivit firmy, jejichž kritické zhodnocení je těžištěm pro návrh nového inovačního modelu. V poslední části práce je navrhovaný model testován a validován na konkrétním projektu. |
Keywords: | řízení inovačního procesu; inovační proces; Inovace; rizika inovací |
Thesis title: | Innovations in ICE'N'GO! CZ, s.r.o |
---|---|
Author: | Tomšová, Kateřina |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Špaček, Miroslav |
Opponents: | Jiřinová, Kateřina |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The thesis deals with innovations and its management to improve the efficiency of the company's innovative model. At first the theoretical part defines and classifies innovation, then describes the historical development of various innovative theories and then focuses on the management of change, which is closely related to innovation. The theoretical part contains also the metrics to measure the final effects of the newly introduced solutions. A key role is played by an analysis of the innovation process, enabling effective management of innovation. The practical part deals with selected company active in gastronomy. At first it introduces the industry in which the company operates, and then also describes the company itself. Following part focuses on analysis of existing innovation activities in the company whose critical evaluation is the core for designing new, innovative model. In the last part the proposed model is tested and validated on a specific project. |
Keywords: | innovation risks; innovation process; Innovation; management of innovation |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Entrepreneurship |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 5. 3. 2015 |
---|---|
Date of submission: | 28. 8. 2015 |
Date of defense: | 9. 9. 2015 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/51920/podrobnosti |