Inovace ve společnosti ICE’N’GO! CZ, s.r.o
Název práce: | Inovace ve společnosti ICE’N’GO! CZ, s.r.o |
---|---|
Autor(ka) práce: | Tomšová, Kateřina |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Špaček, Miroslav |
Oponenti práce: | Jiřinová, Kateřina |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Práce se zabývá inovacemi a jejich řízením s cílem zefektivnit inovační model dané společnosti. Teoretická část inovace nejprve definuje a klasifikuje, poté popisuje historický vývoj jednotlivých inovačních teorií a následně se věnuje managementu změn, který s inovacemi úzce souvisí. Teoretická část osahuje také metriky pro měření výsledných efektů nově zavedených řešení. Klíčovou roli hraje rozbor inovačního procesu umožňující efektivní řízení inovací. Praktická část se věnuje vybrané společnosti podnikající v boru gastronomie. Nejprve popisuje odvětví, ve kterém firma působí a následně představuje i samotnou společnost. Další část se věnuje rozboru a analýze stávajících inovačních aktivit firmy, jejichž kritické zhodnocení je těžištěm pro návrh nového inovačního modelu. V poslední části práce je navrhovaný model testován a validován na konkrétním projektu. |
Klíčová slova: | řízení inovačního procesu; inovační proces; Inovace; rizika inovací |
Název práce: | Innovations in ICE'N'GO! CZ, s.r.o |
---|---|
Autor(ka) práce: | Tomšová, Kateřina |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Špaček, Miroslav |
Oponenti práce: | Jiřinová, Kateřina |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The thesis deals with innovations and its management to improve the efficiency of the company's innovative model. At first the theoretical part defines and classifies innovation, then describes the historical development of various innovative theories and then focuses on the management of change, which is closely related to innovation. The theoretical part contains also the metrics to measure the final effects of the newly introduced solutions. A key role is played by an analysis of the innovation process, enabling effective management of innovation. The practical part deals with selected company active in gastronomy. At first it introduces the industry in which the company operates, and then also describes the company itself. Following part focuses on analysis of existing innovation activities in the company whose critical evaluation is the core for designing new, innovative model. In the last part the proposed model is tested and validated on a specific project. |
Klíčová slova: | innovation risks; innovation process; Innovation; management of innovation |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 5. 3. 2015 |
---|---|
Datum podání práce: | 28. 8. 2015 |
Datum obhajoby: | 9. 9. 2015 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/51920/podrobnosti |