Application of nutritional problem in use – application for McDonald’s

Thesis title: Využitie nutričného problému v praxi - aplikácia na McDonald's
Author: Klaučová, Dominika
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Kuncová, Martina
Opponents: Dlouhá, Zuzana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Záverečná práca je zameraná na riešenie nutričného problému v jednom z najznámejších fast foodov, konkrétne McDonald's. Cieľom je vytvorenie denného jedálneho lístka vzhľadom na doporučené nutričné hodnoty, pričom je dôležitá minimalizácia nákladov. Obmedzujúce podmienky sú zostavené z denných odporučených nutričných hodnôt. Prvá časť práce je zameraná na teoretickú definíciu nutričného problému. V druhej časti je popísaná nutričná problematika a v tretej časti sú riešené jednotlivé modifikácie zadaného problému
Keywords: zdravá výživa; Mcdonald's; nutričný problém
Thesis title: Využití nutričního problému v praxi - aplikace na McDonald's
Author: Klaučová, Dominika
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Kuncová, Martina
Opponents: Dlouhá, Zuzana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Závěreční práce je změřena na řešení nutričního problému v jednom z najznámějších fast foodov, konkrétně McDonald's. Cílem je vytvoření denního jídelního lístku vzhledem na doporučené denní nutriční hodnoty, pričemž je důležitá minimalizace nákladů. Omezující podmínky jsou zostaveny z denních doporučených nutričních hodnot. První část práce je zaměřena na teoretickou definici nutričního problému. V druhé části jsou řešeny jednotlivý modifikace zadaného problému.
Keywords: Mcdonald's; nutriční problém; zdravá výživa
Thesis title: Application of nutritional problem in use – application for McDonald’s
Author: Klaučová, Dominika
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Kuncová, Martina
Opponents: Dlouhá, Zuzana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
The bachelor thesis is concentrated on solving diet problem in one of the most popular fast foods, specifically McDonald's. The objective is to create daily menu according to guideline daily amount, while minimization of costs is important. Limits for nutrient values are made from guideline daily amount. The first part is concentrated on theoretic definition of diet problem. In the second part nutritional problematic is described and in the third part there are different modifications of diet problem solved.
Keywords: McDonald's; healthy diet; diet problem

Information about study

Study programme: Kvantitativní metody v ekonomice/Matematické metody v ekonomii
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Informatics and Statistics
Department: Department of Econometrics

Information on submission and defense

Date of assignment: 30. 9. 2014
Date of submission: 11. 5. 2015
Date of defense: 25. 6. 2015
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/49447/podrobnosti

Files for download

    Last update: