Business plan for the establishment of a Coffee House

Thesis title: Podnikatelský plán založení kavárny v Praze
Author: Mahdalíková, Miriam
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Kešner, Martin
Opponents: Svobodová, Ivana
Thesis language: Česky
Abstract:
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu založení kavárny Coffee House. Teoretická část se zabývá významem podnikatelského plánu, komu slouží, jaké kritéria hodnocení posuzuje banka a jaké investor. Dále vypracovávám strukturu podnikatelského plánu, na základě které postupuji v praktické části diplomové práce. Praktická část je zaměřena na vypracování podnikatelského plánu kavárny Coffee House, s.r.o., které hlavní činnost spočívá v profesionální přípravě výběrové kávy a výrobě domácího pečiva a dezertů. Výběr lokality kavárny byl podložen kvantitativním průzkumem trhu a poptávky, který potvrdil vhodnost vybraného místa podnikání. Ve finančním plánu hodnotím proveditelnost, návratnost a udržitelnost tohoto projektu na základě realistické, optimistické a pesimistické varianty.
Keywords: kvantitativní průzkum trhu; investor; podnikatelský plán; výběrová káva; kavárna
Thesis title: Business plan for the establishment of a Coffee House
Author: Mahdalíková, Miriam
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Kešner, Martin
Opponents: Svobodová, Ivana
Thesis language: Česky
Abstract:
The diploma thesis focuses on creating a business plan for the establishment of a Coffee House in Prague. The theoretical part discusses the importance of a business plan, to whom it serves, what are the assessment criteria taken into consideration by the bank houses and investors. Consecutively the structure of a business plan is reviewed, on which bases, the practical part is elaborated. The practical part focuses on the development of a business plan for the Coffee House, LLC, of which the main business is a professional specialty coffee preparation and production of homemade pastries and desserts. Locality selection of the cafe house was based on quantitative market research of a demand, which confirmed the suitability of the place of this business. In the financial plan assesses feasibility evaluation, return, and sustainability of the project on the basis of a realistic, optimistic and pessimistic variant.
Keywords: quantitative market research; specialty coffee; cafe house; investor; the business plan

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 25. 11. 2013
Date of submission: 20. 5. 2014
Date of defense: 10. 9. 2014
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/45651/podrobnosti

Files for download

    Last update: