Business plan for the establishment of a Coffee House
Thesis title: | Podnikatelský plán založení kavárny v Praze |
---|---|
Author: | Mahdalíková, Miriam |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Kešner, Martin |
Opponents: | Svobodová, Ivana |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu založení kavárny Coffee House. Teoretická část se zabývá významem podnikatelského plánu, komu slouží, jaké kritéria hodnocení posuzuje banka a jaké investor. Dále vypracovávám strukturu podnikatelského plánu, na základě které postupuji v praktické části diplomové práce. Praktická část je zaměřena na vypracování podnikatelského plánu kavárny Coffee House, s.r.o., které hlavní činnost spočívá v profesionální přípravě výběrové kávy a výrobě domácího pečiva a dezertů. Výběr lokality kavárny byl podložen kvantitativním průzkumem trhu a poptávky, který potvrdil vhodnost vybraného místa podnikání. Ve finančním plánu hodnotím proveditelnost, návratnost a udržitelnost tohoto projektu na základě realistické, optimistické a pesimistické varianty. |
Keywords: | kvantitativní průzkum trhu; investor; podnikatelský plán; výběrová káva; kavárna |
Thesis title: | Business plan for the establishment of a Coffee House |
---|---|
Author: | Mahdalíková, Miriam |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Kešner, Martin |
Opponents: | Svobodová, Ivana |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The diploma thesis focuses on creating a business plan for the establishment of a Coffee House in Prague. The theoretical part discusses the importance of a business plan, to whom it serves, what are the assessment criteria taken into consideration by the bank houses and investors. Consecutively the structure of a business plan is reviewed, on which bases, the practical part is elaborated. The practical part focuses on the development of a business plan for the Coffee House, LLC, of which the main business is a professional specialty coffee preparation and production of homemade pastries and desserts. Locality selection of the cafe house was based on quantitative market research of a demand, which confirmed the suitability of the place of this business. In the financial plan assesses feasibility evaluation, return, and sustainability of the project on the basis of a realistic, optimistic and pessimistic variant. |
Keywords: | quantitative market research; specialty coffee; cafe house; investor; the business plan |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Management |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 25. 11. 2013 |
---|---|
Date of submission: | 20. 5. 2014 |
Date of defense: | 10. 9. 2014 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/45651/podrobnosti |