Podnikatelský plán založení kavárny v Praze
Název práce: | Podnikatelský plán založení kavárny v Praze |
---|---|
Autor(ka) práce: | Mahdalíková, Miriam |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Kešner, Martin |
Oponenti práce: | Svobodová, Ivana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu založení kavárny Coffee House. Teoretická část se zabývá významem podnikatelského plánu, komu slouží, jaké kritéria hodnocení posuzuje banka a jaké investor. Dále vypracovávám strukturu podnikatelského plánu, na základě které postupuji v praktické části diplomové práce. Praktická část je zaměřena na vypracování podnikatelského plánu kavárny Coffee House, s.r.o., které hlavní činnost spočívá v profesionální přípravě výběrové kávy a výrobě domácího pečiva a dezertů. Výběr lokality kavárny byl podložen kvantitativním průzkumem trhu a poptávky, který potvrdil vhodnost vybraného místa podnikání. Ve finančním plánu hodnotím proveditelnost, návratnost a udržitelnost tohoto projektu na základě realistické, optimistické a pesimistické varianty. |
Klíčová slova: | kvantitativní průzkum trhu; investor; podnikatelský plán; výběrová káva; kavárna |
Název práce: | Business plan for the establishment of a Coffee House |
---|---|
Autor(ka) práce: | Mahdalíková, Miriam |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Kešner, Martin |
Oponenti práce: | Svobodová, Ivana |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The diploma thesis focuses on creating a business plan for the establishment of a Coffee House in Prague. The theoretical part discusses the importance of a business plan, to whom it serves, what are the assessment criteria taken into consideration by the bank houses and investors. Consecutively the structure of a business plan is reviewed, on which bases, the practical part is elaborated. The practical part focuses on the development of a business plan for the Coffee House, LLC, of which the main business is a professional specialty coffee preparation and production of homemade pastries and desserts. Locality selection of the cafe house was based on quantitative market research of a demand, which confirmed the suitability of the place of this business. In the financial plan assesses feasibility evaluation, return, and sustainability of the project on the basis of a realistic, optimistic and pessimistic variant. |
Klíčová slova: | quantitative market research; specialty coffee; cafe house; investor; the business plan |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra managementu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 25. 11. 2013 |
---|---|
Datum podání práce: | 20. 5. 2014 |
Datum obhajoby: | 10. 9. 2014 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/45651/podrobnosti |