The restaurant business in the United States of America
Thesis title: | Podnikání ve stravovacích službách ve Spojených státech amerických |
---|---|
Author: | Winkelhöferová, Klára |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Valenta, Lubomír |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem této diplomové práce je analyzovat podnikatelské prostředí v oblasti pohostinství ve Spojených státech amerických a na základě komparace s podnikáním v České republice zdůraznit společné a odlišné znaky. Součástí je také charakteristika vybrané provozovny Bob Evans Restaurant ve městě Dover, státu Delaware. V práci jsou vymezeny základní pojmy týkající se stravovacích služeb, představeny Spojené státy americké, kulturní zvyklosti této země a podmínky spojené s podnikáním ve stravovacích zařízeních. V rámci analýzy restaurace Bob Evans v Doveru se objevuje popis celé provozovny včetně finančních ukazatelů, zhodnocení a návrhy na zlepšení své činnosti. |
Keywords: | Bob Evans Restaurant; podnikání; Spojené státy americké; stravovací služby |
Thesis title: | The restaurant business in the United States of America |
---|---|
Author: | Winkelhöferová, Klára |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Valenta, Lubomír |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The aim of this diploma thesis is to analyse the restaurant business environment in the United States of America and on the basis of the comparison to enterprise in the Czech Republic point out main common and different features. Another part characterizes a selected food establishment of Bob Evans Restaurant in Dover, state of Delaware. The thesis defines basic terms connected to restaurant business, it introduces the history and current position of the USA, eating habits and conditions related to restaurant business environment. The last chapter is focused on the Bob Evans Restaurant in Dover, Delaware where can be found the description of the restaurant including financial indicators, assessment and suggestions of business improvement. |
Keywords: | the United States of America; food establishment; Bob Evans Restaurant; enterprise |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 5. 6. 2012 |
---|---|
Date of submission: | 10. 12. 2013 |
Date of defense: | 21. 1. 2014 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/37880/podrobnosti |