Podnikání ve stravovacích službách ve Spojených státech amerických
Název práce: | Podnikání ve stravovacích službách ve Spojených státech amerických |
---|---|
Autor(ka) práce: | Winkelhöferová, Klára |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Valenta, Lubomír |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této diplomové práce je analyzovat podnikatelské prostředí v oblasti pohostinství ve Spojených státech amerických a na základě komparace s podnikáním v České republice zdůraznit společné a odlišné znaky. Součástí je také charakteristika vybrané provozovny Bob Evans Restaurant ve městě Dover, státu Delaware. V práci jsou vymezeny základní pojmy týkající se stravovacích služeb, představeny Spojené státy americké, kulturní zvyklosti této země a podmínky spojené s podnikáním ve stravovacích zařízeních. V rámci analýzy restaurace Bob Evans v Doveru se objevuje popis celé provozovny včetně finančních ukazatelů, zhodnocení a návrhy na zlepšení své činnosti. |
Klíčová slova: | Bob Evans Restaurant; podnikání; Spojené státy americké; stravovací služby |
Název práce: | The restaurant business in the United States of America |
---|---|
Autor(ka) práce: | Winkelhöferová, Klára |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Mlejnková, Lena |
Oponenti práce: | Valenta, Lubomír |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of this diploma thesis is to analyse the restaurant business environment in the United States of America and on the basis of the comparison to enterprise in the Czech Republic point out main common and different features. Another part characterizes a selected food establishment of Bob Evans Restaurant in Dover, state of Delaware. The thesis defines basic terms connected to restaurant business, it introduces the history and current position of the USA, eating habits and conditions related to restaurant business environment. The last chapter is focused on the Bob Evans Restaurant in Dover, Delaware where can be found the description of the restaurant including financial indicators, assessment and suggestions of business improvement. |
Klíčová slova: | the United States of America; food establishment; Bob Evans Restaurant; enterprise |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra cestovního ruchu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 5. 6. 2012 |
---|---|
Datum podání práce: | 10. 12. 2013 |
Datum obhajoby: | 21. 1. 2014 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/37880/podrobnosti |